Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ce ajutoare primesc locuitorii afectați de inundații la Dej. Totalul ajutoarelor este de 200.000 lei – FOTO/VIDEO

0 71

Consiliul Local Dej s-a întrunit azi în ședința ordinară pentru luna aprilie, pe ordinea de zi a ședinței aflându-se și proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de acordare a ajutoarelor de urgență prevăzute de Legea 416/2001 și acordarea ajutoarelor de urgență persoanelor afectate de inundațiile din data de 9 aprilie 2016.

Potrivit primarului Costan Morar, fondul bugetului local pentru ajutoare de urgență în urma calamităților naturale este de 100.000 de lei pentru anul 2016, însă acesta va fi dublat, la suma totală adăugându-se alte 100.000 de lei care vor fi luați de la alt capitol al bugetului, în urma unei rectificări de buget care va avea loc în trimestrul al treilea.

Conform Regulamentului de acordare a ajutoarelor de urgență, beneficiari ai acestor ajutoare sunt familiile și persoanele singure ale căror locuințe, terenuri și alte bunuri mobile sau imobile au fost afectate de inundațiile produse în 9 aprilie.

Ajutoarele se acordă la cererea scrisă a persoanei îndreptățite, cererea fiind însoțită în mod obligatoriu de documente doveditoare ale componenței familiei precum și de alte documente privind situația familiei și act de constatare a pagubelor produse de inundații (vedeți mai jos întregul regulament).

Tot în cadrul ședinței de azi s-au stabilit și sumele acordate ca ajutoare de urgență pe categorii de bunuri pentru persoanele afectate de inundațiile din 9 aprilie, conform tabelului de mai jos, cu mențiunea că sumele pentru beciuri și garduri au fost majorate la 20 de lei pe metru, în urma amendamentului propus de către consilierul local Viorel Federiga și aprobat de ceilalți consilieri prezenți la ședință.

Tabel acordare ajutoare de urgenta inundatii dej

Vedeți în materialul video de mai sus toate dezbaterile pe acest subiect care au avut loc în ședința Consiliului Local Dej de astăzi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More