Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ce alimente ar trebui să mănânci pe timp de caniculă

0 41

canicula
Cu toţii ştim că în perioadele caniculare ale verii, hidratarea este de neglijat. Însă alimentele pe care le consumăm reprezintă un alt element fundamental în creearea confortului hidric.

În mod normal, un adult ar trebui să consume 2 litri de apă pe zi. Odată cu încălzirea excesivă a vremii, organismul uman cere mai multă apă. Soluţia unei hidratări eficiente nu o reprezintă doar apa.

Unele alimente, bogate în apă şi fibre ajută la hidratare. Astfel, cele mai bogate în apă sunt fructele şi legumele cu un conţinut de apă între 80 şi 95%. Dintre legume, cei mai bogati cu apă sunt castraveţii, cu 97%, urmaţi de salată – 95%, roşii şi dovlecei – 94%.

Pepenii verzi şi cei galbeni (91%), citricele (85%), caisele (86%) şi merele conţinând (85%) nu ar trebui să lipsească din meniul fiecăruia.

Peştele conţine o cantitate însemnată de apă, de la 65 la 80%, iar carnea, între 50% şi 70%. Totul depinde de modul de preparare. De asemenea, laptele este o soluţie bună de hidratare, conţinând între 80 şi 91% apă.

Băuturile gazoase şi celelalte sucuri ar trebui evitate, deoarece nu hidratează suficient.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More