Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ce alternative ai să îți menții casa călduroasă anul acesta fără a plăti foarte mult

0 1.251

Nu există nicăieri un loc ca acasă. Căldura pe care ne-o oferă păturile atunci când ne ghemuim pe canapea pentru a urmări serialul nostru preferat este de neînlocuit. Bineînțeles, atunci când temperaturile de afară sunt scăzute, nimic nu este suficient pentru a ne liniști și pentru a ne împiedica mâinile și picioarele să înghețe. Așa că suntem nevoiți să recurgem la pături electrice sau la sticle cu apă caldă pentru a ne ține de cald fără a ne crește facturile. Cu toate acestea, în această iarnă, când vom petrece mai mult timp acasă, am dori să optăm pentru ceva mai puternic și de lungă durată.

Din fericire, există multe opțiuni pe piață pentru încălzirea casei noastre sau a unei anumite încăperi. Alegerea celui mai potrivit va depinde de spațiul pentru care avem nevoie de acest plus de căldură, de cât timp avem nevoie să dureze și, de asemenea, de investiția economică. De exemplu, emițătoarele termice sunt perfecte pentru a conserva căldura mai mult timp, reducând în același timp consumul de energie, în timp ce există persoane care preferă o pompă de căldură pentru a încălzi rapid încăperea.

Cu toate acestea, cele mai populare dispozitive tind să fie ori un radiator electric, ori un calorifer electric, deoarece acestea sunt de obicei economice, ușor de utilizat și pot fi transportate pentru a încălzi încăperea pe care o dorim.

Radiator electric sau calorifer electric, pe care îl aleg?

Atunci când alegem un încălzitor portabil, este important să știm cât de multă căldură este capabil să furnizeze și de câtă căldură vom avea nevoie pentru a menține camera la o temperatură adecvată. Aceasta este influențată de mai mulți factori, cum ar fi dimensiunea camerei și orientarea acesteia, nivelul de izolație și zona climatică în care ne aflăm.

Un radiator electric, pentru camere mici. Dacă există vreun motiv imperios pentru a opta pentru un radiator electric, acesta este dimensiunea camerei în care dorim să creștem temperatura. Aceste gadgeturi mici și portabile sunt perfecte pentru a încălzi rapid și eficient încăperi mici. În plus, de obicei nu sunt scumpe la cumpărare, așa că sunt ideale și pentru cei care caută o soluție economică pentru a pune capăt acelor momente de frig excesiv (fără a fi nevoiți să porniți încălzirea). Aerotermele sunt perfecte pentru cei care vor doar să încălzească aerul fără costuri mari.

Atunci când achiziționăm unul dintre aceste încălzitoare portabile, există o serie de parametri de care trebuie să ținem cont în funcție de locul în care îl vom folosi. De exemplu, dacă ne gândim să o instalăm în locuri cu posibilitate de umiditate ambientală, cum ar fi baia sau bucătăria, este recomandabil să cunoaștem nivelul de protecție pe care îl va avea împotriva stropilor de apă.

Calorifer electric pentru camere foarte reci. Această opțiune este recomandată nu numai celor care doresc să încălzească încăperi mai mari, ci și persoanelor înfrigurate care trebuie să se simtă confortabil cât mai mult timp în cameră. Aceste gadgeturi sunt capabile să realizeze acest lucru într-un timp scurt și sunt capabile să mențină senzația de căldură pentru mai multe ore. În plus, acestea reprezintă o opțiune mai naturală și mai ecologică, care nu costă neapărat foarte mult.

Una dintre opțiunile atunci când achiziționați un calorifer electric portabil este să optați pentru un model de generație nouă, cu capacități de conectare la internet și o oarecare inteligență. Optarea pentru unul dintre aceste dispozitive reprezintă un avantaj atunci când vine vorba de încălzirea casei, deoarece, pe de o parte, putem folosi asistenți precum Alexa sau Google Assistant pentru a-l porni, opri sau modifica temperatura și, de asemenea, este mai ușor să avem camera la temperatura potrivită chiar înainte de a ajunge acasă.

Controlul din aplicația mobilă corespunzătoare ne va permite, în general, să gestionăm starea încălzitorului și chiar, în unele modele, datorită geolocalizării smartphone-ului, să îl activăm înainte de a ajunge acasă. În acest fel, este posibil să optimizăm consumul echipamentului și să controlăm mai precis costul în energie electrică pe care îl vom cheltui, obținând o funcționare mult mai eficientă.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.