Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

CE gimnastică Cluj – Accidentare gravă a unui sportiv român – VIDEO

0 77

Campionatele Europene de Gimnastică au început miercuri, la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă, cu concursul masculin de calificare.

Pentru delegația României, Europenele au început cum nu se poate mai prost, primul sportiv român intrat în concurs, Laurențiu Nistor, suferind o gravă accidentare.

Laurenţiu Nistor a căzut de la bară fixă la doar câteva secunde după ce a început exerciţiul, după ce i-a scăpat mâna dreaptă de pe aparat şi s-a lovit la coloana vertebrală. A fost nevoie de intervenţia echipei medicale a competiţiei, care a adus şi o targă lângă saltea, dar sportivul tricolor s-a putut mişca singur. El nu a mai continuat însă exerciţiul.

Nistor a fost scos pe targă de pe podiumul de concurs, fiind transportat cu o ambulanță direct la Unitatea de Primiri Urgențe din Cluj-Napoca. Potrivit medicilor de la UPU, sportivul român a suferit o contuzie de coloană vertebrală, fiind însă în afara oricărui pericol.

Laurenţiu Nistor urma să mai intre în calificări şi la paralele, dar rămâne de văzut dacă va mai continua competiţia în urma accidentării.

Ceilalţi sportivi tricolori care vor intra, joi, în subdiviziunile 2 şi 3, sunt: bară fixă – Vlad Cotuna; sol – Vlad Cotuna, Cristian Băţagă, Marian Drăgulescu, Adelin Kotrong; cal cu mânere – Adelin Kotrong, Andrei Ursache, Cristian Băţagă; sărituri – Cristian Băţagă, Adelin Kotrong, Marian Drăgulescu şi paralele – Vlad Cotuna.

Joi va fi ziua dedicată fetelor, care vor evolua în calificări (între orele 10.00 – 20.30), România fiind reprezentată de Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Olivia Cîmpian şi Ioana Crişan.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More