Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ce-i asteapta pe elevii de la clasa pregatitoare si invatamantul primar

0 72

Ministerul Educatiei a publicat noul cadru pentru invatamantul primar, incluzand aici si clasa pregatitoare. Documentul a fost publicat pe site-ul www.edu.ro si este in dezbatere publica pana in 19 februarie.

Conform acestuia, elevii din clasa pregatitoare vor avea saptamanal cinci ore de limba romana, trei ore de matematica, doua ore de educatie muzicala si miscare, doua de educatie fizica si cate o ora de stiinte ale naturii, educatie pentru societate, religie, arte vizuale, educatie tehnologica si dezvoltare personala.

Elevii de la clasa pregatitoare vor avea in total 18 ore pe saptamana, la care se pot adauga inca una sau doua ore cu materii optionale alese de fiecare scoala in parte.

Cam acelasi program va fi si la clasele din invatamantul primar, cu observatia ca la clasele intai si a doua vor fi 19 ore pe saptamana, iar la clasa a treia vor fi 20 de ore, pentru ca la clasa a patra sa fie 21 de ore saptamanal.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More