Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ce obligații au românii în zilele de doliu național

0 63

După tragedia care a avut loc vineri seara la Club Colectiv, în care 27 de oameni au murit și alți 184 au fost răniți, Guvernul României a decretat zilele de 31 octombrie, 1 şi 2 noiembrie drept zile de doliu naţional.

Legea nr. 75/1994, referitoare la arborarea drapelului României, prevede ca în zilele de doliu național, drapelul țării să fie arborat în bernă pe edificiile și în sediile autorităţilor şi instituţiilor publice, la sediul partidelor politice, al sindicatelor, al instituţiilor de învăţămînt şi cultura, la punctele pentru trecerea frontierei, precum şi la aeroporturile cu trafic internaţional și ca pavilion pentru navele de orice fel şi alte ambarcatiuni ce navigheaza sub pavilion.

Românii care arborează drapelul ar trebui, de asemenea, să-l coboare în bernă.

Totodată, ar trebui ca posturile naţionale de radio şi televiziune, precum şi instituţiile de cultură să-și adapteze programul în mod corespunzător. Manifestările culturale, artistice şi sportive programate pentru aceste zile ar trebui amânate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More