Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ce subiecte au avut elevii la Bacalaureat, proba română scris

1 193

examen bacalaureat

Peste 188.000 de elevi au participat azi  la proba scrisă de Limba română la Bacalaureat 2013.   Anul acesta subiectele au fost diferite în funcţie de profilul urmat de elevi.

Astfel, absolvenţii de clasa a XII-a  care au urmat  cursurile la uman sau pedagogic au avut la examenul de BAC 2013 subiecte mai dificile decât cei care au făcut un profil real sau filiera tehnologică sau vocaţională, alta decât pedagogică.

SUBIECTE BAC 2013 ROMÂNĂ – profil REAL

Elevii au primit la subiectul 1 un text la prima vedere din „Scrinul negru” de George Călinescu. Subiectul a verificat cunoştinţele de vocabular, elevii trebuind să găsească sinonimele la „mormane” şi ”uzate”. De asemenea, li s-a cerut să facă o expresie cu cuvântul „umăr”.

 La subiectul 2, elevii au avut un text în care să argumenteze, în 300 de cuvinte, despre „alegerea unui model în viaţă”.

La subiectul 3, elevii de la profilul real au primit la română o poezie, la alegere, din lirica lui Tudor Arghezi, Lucian Blaga sau Ion Barbu (un eseu până la 3000 de cuvinte).

SUBIECTE BAC 2013 ROMÂNĂ – profil UMAN

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More