Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cea mai mare rată de vaccinare din România: 40% dintre clujeni s-au vaccinat împotriva COVID-19

0 206

În Cluj-Napoca rata de incidență a cazurilor noi de COVID-19 a coborât într-un timp record, în doar 3 săptămâni, ajungând de la peste 8 cazuri la mia de locuitori la o rată de incidență de sub 3 la mie.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Cluj, rata de incidență în Cluj-Napoca a ajuns în 28 aprilie la 2,98 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă ridicare unor restricții de circulație pentru persoane. Astfel, clujenii pot circula până la ora 22, iar magazinele pot fi deschise până la ora 21. Printre celelalte măsuri care se aplică sunt:

– permiterea funcţionarii cu o capacitate de maxim 30% a instituţiilor/sălilor de spectacol şi cinematografelor
– redeschiderea activităţilor „la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unităţii;
– permiterea activităţilor cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

„Oamenii au conștientizat pericolul și au tratat problematica și respectarea măsurilor cu mai multă responsabilitate, dar trebuie să avem în vedere că în tot intervalul de calcul a ratei am avut doar măsuri suplimentare de restricții care și-au spus cuvântul”, a declarat Tasnadi Szilard, prefectul județului Cluj, pentru Digi24.

Cluj-Napoca are cel mai mare procent de vaccinare din România: peste 40%. Acesta este în continuă creștere, mai ales după deschiderea centrului drive-through unde sunt imunizați zilnic în jur de 1.000 de oameni.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More