Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului
PNL 728

Cea mai simpla reteta de risotto cu prosecco!

0 91

Daca se apropie o ocazie speciala sau doar vrei sa impresionezi pe cineva cu o reteta inedita, te afli unde trebuie! In cele ce urmeaza, vei descoperi care este cea mai simpla metoda de a prepara un risotto delicios.

Nu este un secret pentru nimeni faptul ca bucataria italiana este renumita pentru retetele simple si deosebit de gustoase, fiind considerata de multi cea mai buna bucatarie din lume. Din acest motiv, ar trebui sa inveti cum sa prepari o reteta 100% italiana la tine acasa, care ii va da pe spate chiar si pe cei mai pretentiosi prieteni.

Reteta de risotto cu prosecco a fost inventata de celebrul bucatar italian Giorgio Locatelli, recunoscut pentru metodele sale inedite de a crea preparate culinare surprinzator de delicioase. Pe deasupra, aceasta reteta are o poveste minunata, care releva faptul ca lucrurile minunate apar uneori intamplator.

Locatelli spune ca a descoperit aceasta combinatie cand lucra intr-un restaurant din Paris care servea risotto cu sampanie. Intr-o zi, Giorgio a incercat sa prepare aceeasi reteta inlocuind sampania, moment in care si-a dat seama ca aroma bauturii se asorteaza de minune cu mancarea pregatita. Atunci cand le servesti celor dragi aceasta masa delicioasa, le poti povesti despre bucatarul italian care a inventat-o intr-un local din Paris.

Aceasta reteta poate fi preparata in diverse combinatii: rosii, dovlecei, scoici sau creveti. Nu uita ca orice e posibil cand gatesti! Urmeaza modelul lui Giorgio Locatelli si creeaza un risotto care sa iti poarte semnatura.

Risotto cu creveti

prosecco

Descopera, in cele ce urmeaza, cea mai simpla reteta de risotto cu prosecco. Aceasta este preparata cu creveti, insa vei putea incerca si alte variatii pentru ingredientele acestea, care iti vor permite sa prepari un risotto ideal pentru tine!

Ingrediente:

  • 70 g orez;
  • 100 g creveti;
  • 170 ml supa de peste;
  • 100 ml prosecco;
  • 100 g smantana vegetala;
  • 25 g ceapa;
  • 30 ml ulei de masline;
  • 1 g fenicul pudra;
  • sare;
  • piper.

Caleste ceapa tocata in uleiul de masline. Adauga orezul si lasa totul la calit pana cand aceasta combinatie capata o nuanta translucida. In acest moment, poti adauga crevetii si poti stinge cu prosecco.

Adauga si supa de peste si asteapta sa fiarba orezul. Atunci cand acesta a fiert, adauga smantana si condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Dupa aceea, nu mai trebuie decat sa lasi oala acoperita pentru 5 minute.

Variatii

In cazul in care iti doresti sa incerci aceasta reteta, insa ai vrea sa combini alte ingrediente, trebuie sa stii ca este extrem de simplu. Inlocuieste supa de peste cu orice alta supa doresti (inclusiv cu un cub de supa), iar crevetii pot fi schimbati cu alt ingredient principal pe care il doresti (rosii, dovlecei, scoici etc.)

Retine ca risotto se prepara la foc mic, amestecand cat mai des pentru ca orezul sa elimine amidonul. Din cand in cand, este important sa adaugi putina apa. Astfel, pentru aceasta etapa, vei avea nevoie de foarte multa rabdare.

Pentru cel mai bun prosecco, acceseaza magazinul online BeiCeVrei, importatorul oficial din Romania al celor mai renumite bauturi din intreaga lume! Savureaza-le alaturi de cei dragi sau foloseste-le pentru a prepara un risotto delicios, cu gust bogat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More