Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ceartă liberală din cauza Clujului. Emil Boc: „PNL a trecut o linie roșie”

0 1.283

Dezinteresul PNL pentru filiala clujeană creează tensiuni. După Alin Tișe a venit și rândul edilului Emil Boc de a-și exprima nemulțumirea față de hotărârea PNL în ceea ce privește numirea noului prefect al județului Cluj.

PNL a trecut o linie roşie în relaţia cu noi, pentru că din acest punct de vedere este foarte greu. Nu am argumente să spun de ce PNL a optat pentru alt judeţ şi nu pentru Cluj atunci când s-a luat în coaliţie această decizie politică.

Eu am fost preşedinte al PDL şi mereu au fost prefecţi liberali la Cluj. Şi atunci, şi acum, Clujul a avut cel mai mare număr de voturi aduse partidului, a afirmat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, citat de Adevărul.

Totuși edilul asigură o bună colaborare cu UDMR și laudă stabilitatea adusă județului și municipiului Cluj-Napoca prin majoritățile formate alături de Uniunea Democrată a Maghiarilor din România.

Eu sper că după vremea rea să vină vremea bună, aşa cum am spus de fiecare dată. În primul rând, la primărie, Consiliul Local şi cel judeţean, guvernarea este alături de UDMR. Şi eu şi domnul Tişe avem majorităţi alături de UDMR la Cluj. Este un fapt care a adus stabilitate oraşului şi judeţului. Aici lucrurile sunt clare, avem limite, sunt linii roşii pe care ştim bine că nu avem voie să le trecem niciodată, a declarat Emil Boc.

Mulțumirea liberalilor clujeni nu este de altfel cauzată de UDMR ci de acțiunea liderilor naționali ai PNL. Aceștia sunt acuzați de organizația județeană că nu au luptat îndestul și au trecut cu vederea un județ ce le-a oferit mai dintotdeauna un număr enorm de voturi.

Din primul moment când am auzit, această reacţie pe care am avut-o a fost legată de starea profundă de nemulţumire din PNL Cluj, şi la Buda, şi la Tişe, la Boc, şi la Tarcea, şi la toţi colegii există această nemulţumire. Dar, de aici încolo bătălia e puternică şi e continuată în interiorul partidului, a precizat tot Emil Boc.  

Nu în ultimul rând, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, liberalul Alin Tişe, i-a trimis joi, 4 februarie, o scrisoare deschisă preşedintelui PNL Ludovic Orban şi premierului Florin Cîţu. Prin această misivă Alin Tișe le cere celor doi să îndrepte „greşeala” de a ceda funcţia de prefect al judeţului celor de la UDMR.

Scrisoarea este semnată, potrivit lui Tişe, de alţi 70 de primari din judeţ. În caz contrar, Tişe ameninţă cu demisia din partid, notează Adevărul.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More