Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ceaușescu a murit, dar spiritul a rămas în țară. Incident scandalos la un liceu din Cluj-Napoca, unde elevii cu părul lung au fost dați afară de la ore

0 118

Incident scandalos la un liceu din Cluj-Napoca, în care directorul instituției a scos în curtea școlii mai mulți elevi care aveau părul “nepermis de lung” sau purtau barbă.

După o morală ca la carte, directorul Liceului Greco-Catolic Inochentie Micu i-a trimis acasă și să revină a doua zi așa cum li s-a recomandat, respctiv tunși și fără barbă.

Unul dintre adolescenți a povestit întregul incident pe Facebook.

„Salut! Daca ai putin timp liber, te invit sa citesti aceasta „frustrare” a mea fata de sistemul de invatamant din Romania, iar daca ai aceeasi parere, te invit sa dai un share mai departe.

Astazi, eram la ora de chimie, stateam linistit si imi vedeam de treaba mea, deodata intra marele Dom’ Director la mine in clasa. Din cauza parului meu „indecent de lung” am fost scos de la ora, ajungand in curte ma aflu alaturi de inca 20-25 de elevi din scoala (baieti) cu par lung sau barba asteptand sa fim scosi din scoala. Da, ati citit bine, pentru ca avem parul lung sau barba am fost scosi din perimetrul liceului.

Ma bucur ca traiesc intr-o comunitate unde se promoveaza creativitatea si libera exprimare, de asemenea ma bucur ca exista Legea Invatamantului, si citez Legea educației naționale nr. 1/2011

Art 2/1.”Legea are ca viziune promovarea unui învățământ orientat pe valori, creativitate, capacități cognitive…”
Art 2/3.”Idealul educațional al școlii românești constă în DEZVOLTAREA LIBERĂ, integrală și armonioasă a individualității umane, în FORMAREA PERSONALITĂȚII AUTONOME și în asumarea unui sistem de valori care sunt necesare pentru împlinirea și dezvoltarea personală…”
Art 2/4.”Statul asigură cetățenilor României drepturi egale de acces la toate nivelurile și formele de învățământ preuniversitar și superior, precum și la învățarea pe tot parcursul vieții, FĂRĂ NICIO FORMĂ DE DISCRIMINARE.”
Art 2/7.” În România învățământul constituie prioritate națională.”

Art 3
Principiile care guvernează învățământul preuniversitar și superior, cât și învățarea pe tot parcursul vieții din România sunt:
a) principiul echității – în baza căruia accesul la învățare se realizează fără discriminare;
c) principiul relevanței – în baza căruia educația răspunde nevoilor de dezvoltare personală și social-economice;

Singurul lucru pe care pot sa il spun , e ca ma bucur ca am ajuns in secolul XXI unde capacitatea ta psihica inca este determinata dupa cum te imbraci respectiv cum arati”, a scris pe Facebook Tudor Helgiu.

Inspectoratul spune că şcolile stabilesc reguli privind vestimentaţia şi aspectul.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More