Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cei mai buni 5 baschetbaliști din toate timpurile

0 735

Jocul de baschet este unul dintre cele mai răspândite sporturi de echipă din lume. Spectacolul este asigurat de finețea, precizia și tehnica cu care jucătorii jonglează cu mingea în efortul lor de a marca. Se spune că primul meci de baschet a fost jucat în 1891, în Statele Unite.

Nu e de mirare faptul că în USA există cel mai putenic campionat de baschet din lume, cunoscut sub numele de National Basketball Association (NBA). Totodată, americanii sunt cei mai mari fani ai baschetului, dar pasiunea pentru acest sport se extinde peste tot la nivel global.

Baschetul atrage tot mai mulți adepți inclusiv la casele de pariuri, iar casele de pariuri pun la dispoziția pariorilor numeroase evenimente din toată lumea. Plus apariția publicațiilor specializate în acest sport, care vin cu informații interesante din lumea baschetului. Pentru pasionații de baschet, care doresc să-și încerce norocul la pariuri, doar aici găsesc oferte și coduri promoționale.

Însă, incontestabil, cei mai buni jucători de baschet provin din Statele Unite, iar mai jos aveți 10 dintre cei mai buni și cei mai mari baschetbaliști din toate timpurile.

Kobe Bryant

Kobe Bryant este considerat unul dintre cei mai buni baschetbaliști din toate timpurile, indiferent de top. Merită locul în top 5. Magic și Shaq l-au încoronat pe Kobe drept cel mai mare Laker după ce s-a retras. Putem vorbi despre felul în care Kobe a influențat jocul și cultura baschetului, dar asta nu ar trebui să fie nici măcar o măsurătoare. Vedem multitudinea de realizări, cum ar fi MVP NBA, de 5 ori campion, de două ori MVP de finală, de 18 ori All-Star, nouă selecții All-Defensive First Team, acum al patrulea marcator etc.

Din nefericire, celebrul jucător de baschet Kobe Bryant a murit într-un accident de elicopter!

Magic Johnson

Când vorbim despre cele mai bune PG-uri din istoria NBA, ar fi imposibil să nu-l aveți pe Magic Johnson pe locul 1. Însă în această listă, el ajunge pe locul 4 la general și din motive întemeiate. Magic a schimbat pur și simplu jocul de baschet când a pătruns pe scena NBA din statul Michigan, în 1979.

El și Larry Bird au salvat literalmente liga în anii 80 și, deși nu ar fi putut fi mai diferiți din punct de vedere stilistic.

Kareem Abdul-Jabbar

Cel mai mare marcator al NBA din toate timpurile și inventatorul celei mai puternice aruncări din istoria Asociației, Kareem Abdul-Jabbar a ajuns la 38.387 de puncte în carieră. Abdul-Jabbar a câștigat trei MVP-uri cu fiecare franciză și cinci dintre cele șase inele ale sale în Los Angeles.

LeBron James

Când te gândești la LeBron James, te gândești la măreție. De la primul dribling pe care l-a făcut într-un joc NBA și până acum, nu a făcut altceva decât să se ridice la înălțimea hype-ului masiv care i-a fost pus pe umeri după ce a terminat liceul din Akron, Ohio.

Dezbaterea Michael Jordan vs. LeBron James nu va înceta niciodată, dar faptul că LeBron a ajuns deja la acest nivel este al naibii de uimitor. Am putea trece prin toate statisticile și premiile pentru a demonstra de ce James se află pe această listă, dar chiar nu este nevoie.

Michael Jordan

Indiscutabil, când vorbim de baschet, vorbim de Michael Jordan. A jucat la cel mai înalt nivel și, la fel ca Bill Russell, a știut exact ce trebuie să facă pentru a-și ajuta echipa să câștige meci de meci. Jordan nu și-a adjudecat niciodată un joc, fiind un jucător de echipă. Nu va mai exista niciodată un alt Michael Jordan.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More