Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cei trei tineri care au bătut și tâlhărit un clujean au fost reținuți. Doi sunt din Gherla și unul din Cluj – VIDEO

0 120

La data de 3 februarie, polițiști din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, cu sprijinul unui cetățean, au identificat și reținut pentru 24 ore, trei tineri cercetați pentru săvârșirea infracţiunii de „tâlhărie calificată”.

Ulterior reținerii, față de tineri a fost dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile. În fapt, la data de 1 februarie, în jurul orei 05:00, un bărbat de 64 ani din municipiul Cluj-Napoca a sesizat Poliția prin apelul de urgență 112 despre faptul că, în timp ce se afla pe str. Vasile Goldiș din municipiul Cluj-Napoca, ar fi fost agresat de trei tineri care i-au sustras o sumă de bani și un telefon mobil.

Polițiștii au intervenit imediat, iar victima le-a relatat că unul dintre agresori l-a ajuns din spate, i-a pulverizat în ochi o substanță iritantă, după care l-a trântit la pământ și l-a imobilizat pentru a nu cere ajutor. Ceilalți doi agresori au căutat bunuri de valoare pe care victima le avea asupra sa și i-au sustras telefonul mobil și portofelul.
Atacul agresorilor a fost înregistrat de o cameră de supraveghere din zonă, filmul fiind postat și distribuit pe rețelele de socializare și în mass-media.

În 3 februarie, în jurul orei 21.00, cu sprijinul unui cetățean și în urma cooperării cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca și polițiști locali din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, au fost identificați și prinși cei trei agresori.

În urma probatoriului administrat s-a propus continuarea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de „tâlharie calificată”, iar față de cei trei tineri de 16 ani, din municipiul Gherla, respectiv unul din municipiul Cluj-Napoca, a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore.

În 4 februarie instanța a dispus arestarea preventivă a tinerilor pentru 30 de zile. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

Poliţia Clujeană mulţumeşte persoanei care a sprijinit intervenţia poliţiei și a ajutat la identificarea celor trei agresori, pentru spiritul civic de care au dat dovadă şi pentru contribuţia activă adusă în procesul de descurajare a acestui gen de fapte.

Chiar dacă pentru unii spiritul civic înseamnă a-ţi „pierde” timpul cu declaraţii la poliţie, nu trebuie să uităm faptul că mâine fiecare din noi poate fi cel care are nevoie de ajutorul celor din jur.

A nu fi nepăsător la ceea ce se întâmplă în jurul tău şi a sesiza poliţia atunci când ceva sau cineva ţi se pare suspect, nu îi ajută numai pe ceilalţi, ci şi pe tine!

Nu în ultimul rând, mulțumim jandarmilor și polițiștilor locali pentru prezența de spirit și modul în care au colaborat cu polițiștii care desfășoară ancheta, misiunea noastră comună fiind SIGURANȚA CETĂȚENILOR ȘI A COMUNITĂȚII!

***
Pentru prevenirea unor astfel de fapte, polițiștii de investigații criminale recomandă:

• evitaţi deplasările pe trasee situate în zone mai puţin circulate, izolate (câmpuri, parcuri, şantiere, terenuri virane);
• păstraţi asupra dumneavoastră cât mai puţini bani lichizi;
• daca diverse probleme vă obligă să vă deplasaţi noaptea, evitaţi să o faceţi prin zone izolate ori neiluminate, precum şi prin zona loclurilor unde se consumă băuturi alcoolice;
• dacă observați că sunteţi urmărit/ă de unul su mai mulți indivizi, deplasaţi-vă prin zone intens circulate, chiar daca asta presupune schimbarea itinerariului obişnuit;
• nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice, izolate de către persoane care oferă spre vânzare lucruri ieftine.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More