Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cel mai bine plătit profesor din România este la Cluj: venit anual de peste 100.000 de euro

2 294

dumitru matis

Site-ul economica.net a realizat clasamentul celor mai mari venituri anuale încasate în anul fiscal 2012 de profesorii care activează în universitățile de stat din România, potrivit declaraţiilor de avere din 2013. Conform clasamentului, cel mai bine plătit profesor din țară se află la Cluj-Napoca.

Dumitru Matiş este decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj. Profesorul Matiş a încasat 458.905 lei în anul fiscal 2012 (peste 102.985 euro), din activităţi didactice, de cercetare, participare la comisii de doctorat, evaluări ARACIS. Declarația de avere o puteți vedea aici.

Citiți și: Decanul Facultatii de Stiinte Economice din Cluj, Dumitru Matis, a incercat sa se sinucida

Pe Dumitru Matiș îl urmează în clasament profesori de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și Universitatea Dunărea de Jos din Galați, pentru ca pe poziția 5 în clasament să vină Răzvan Liviu Nistor. Acesta este directorul departamentului de Management al FSEGA din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj. Profesorul a încasat 308.474 lei (69.226 euro) în anul fiscal 2012, din activităţi didactice, de cercetare, comisii de doctorat şi evaluări ARACIS, potrivit declaraţiei de avere din 2013.

În clasamentul întocmit de economica.net apare și Adriana Smaranda Baban, care este directorul departamentului de Psihologie al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai. Baban Adriana a încasat 291.306 lei (65.373 euro) în anul fiscal 2012, din activităţi didactice, de cercetare, comisii de doctorat, potrivit declaraţiei de avere din 2013.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More