Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cel mai bun dintre cei buni: un elev clujean a primit ieri Premiul de excelenţă în educaţie 2016 – FOTO

0 60

În cadrul Galei Excelenţei Clujene 2016, organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, în colaborare cu Consiliul Judeţean Cluj, astăzi studentul Nechita Sebastian, a primit distincţia ,,Premiul de Excelenţă în Educaţie 2016”, într-o festivitate dedicată celor 221 de elevi care au obţinut rezultate deosebite la olimpiade şi concursuri şcolare în anul şcolar 2015-2016.

Elevii clujeni au primit distincţia de ,,Excelenţă în educaţie” într-o gală festivă, unde au fost onoraţi cu prezenţa de ÎPS Mitropolitul Clujului Andrei, de prefectul județului Cluj, Gheorghe Vușcan, de rectorul USAMV, Cornel Cătoi, iar din partea Eparhiei de Cluj-Gherla de preotul Furtună Marius Grigore, consilier pe probleme de învățământ al PS episcop Florin Crihălmeanu. Partenerul evenimentului, Consiliul Județean Cluj a fost reprezentat de Marius Mânzat, vice-președintele CJ.
Elevii au urcat rând pe rând pe scenă pentru a-şi ridica diplomele şi premiile în bani asigurate de Consiliul Judeţean Cluj – 30 de elevi care au obţinut premii internaţionale şi au activat în loturile naţionale, 44 de elevi cu premii I, 35 cu premii II, 39 de elevi cu premii III, 55 de elevi au obţinut anul trecut menţiuni şi 17 medalii.
Premiul de Excelenţă în Educaţie se acordă în fiecare an celui mai merituos dintre elevi. Nechita Sebastian a reuşit în anul şcolar 2015-2016, ca elev în clasa a XII-a al Liceului de Informatică ,,Tiberiu Popoviciu” Cluj-Napoca să obţină nu mai puţin de 4 premii naţionale şi internaţionale dintre care cea mai înaltă distincţie a fost Medalia de Bronz obţinută la Olimpiada Internaţională de Informatică.

Într-un moment aparte, au fost premiaţi în cadrul Galei Excelenţei în Educaţie şi cei 6 elevi clujeni care au reuşit performanţa de a obţine media 10 la examenele naţionale din vara lui 2016, conform Ordinului de ministru cu nr. 5166 din 2016 privind acordarea de stimulente financiare absolvenţilor care au obţinut media 10. Premiile le-au fost înmânate elevilor de reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul Gheorghe Vuşcan, respectiv de inspectorul şcolar general, Valentin Claudiu Cuibus. Cu media 10 la Evaluarea Naţională au fost felicitaţi elevii Maria Moldovan şi Meda Cristina Titu de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca, respectiv Ionuţ Florin Bratu şi Ioana Venţel de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Turda, iar cu media 10 la Bacalaureat au fost premiaţi Raul Bogdan Oltean, absolvent al Colegiului Naţional „George Bariţiu” şi Radu Andreescu, absolvent al Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”.

Vă reamintim că săptămâna viitoare, în data de 5 octombrie 2016, odată cu celebrarea Zilei Educaţiei, ne vom îndrepta aprecierea către profesorii clujeni care au pregătit aceşti elevi de excepţie – aproape 200 de profesori dedicaţi vor fi prezenţi la momentul festiv ce le este dedicat. (05.10.2016, ora 17, în sala Auditorium Maximum a Universităţii Babeş-Bolyai).

Evenimentul Gala Excelenţei în Educaţie, deja de tradiție, își propune nu numai să stimuleze performanța școlară prin premiile financiare obținute prin colaborarea cu Consiliul Județean Cluj, ci și să transmită public un mesaj de valorizare a învățământului și în special a celor dedicați lui, care fac performanță anual.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More