Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cel mai cunoscut polițist din România, dezvăluie mafia din rândul IPJ și presiunile la care a fost supus

0 71

Polițistul brașovean Marian Godină se luptă cu sistemul. Luni, acesta a povestit pe Facebook o întâmplare deloc haioasă, așa cum își obișnuise fanii.

Godină povestește că a reținut permisul unui bărbat al cărui pasager era nimeni altul decât, așa cum s-a recomandat, „directoarea de la Crucea Roşie Braşov” care „colaborez cu şefii tăi”.

Deloc impresionat de așa-zisa funcție, Godină i-a cerut acesteia să rămână în mașină.

„Era clar că dăduse deja telefoane, dar nu a avut curaj să mă sune careva.

Mi-am făcut treaba şi i-am reținut permisul şoferului, mai ales că Braşovul e în topul accidentelor cu pietoni loviți pe trecere. I-am explicat că poate face contestație la judecătorie iar dumnealui a spus că mai întâi se va duce la şefii mei.

La scurt timp după întâmplare, colegul de pe echipaj a fost sunat de şeful Biroului Rutier Braşov şi întrebat dacă unul dintre noi a reținut vreun permis.

Deja fusese anunțat. La ieşirea din schimb am fost chemat la biroul şefului unde mi s-a reproşat că m-am purtat urât, nu m-am prezentat şi am avut un comportament neadecvat. În birou şi-a făcut apariția şi adjunctul şefului Poliției Mun. Braşov care mi-a prezentat situația de parcă fusese prezent”, scrie polițistul.

Șeful i-a reproșat că i-a vorbit urât și a fost arogant. Și, colac peste pupăză, există și un martor.

„Era unul pe trotuar care a văzut tot. Oricum nu te văd bine pentru că doamna face parte şi din ATOP ( Autoritatea Teritorială de Ordine Publică) şi ți-a făcut reclamație. Îți dai seama că se va duce şi la domnul chestor, pentru că are intrare acolo”, a continuat superiorul.

Însă, Godină a fost chemat luni, 15 februarie, la Biroul de Control Intern unde a trebuit să dea explicații pentru comportamentul avut față de şofer.

„Doamna m-a reclamat că, deşi şoferul m-a întrebat cum mă cheamă, am refuzat să-i spun şi i-am zis pe un ton arogant că scrie pe procesul-verbal cum mă cheamă.

Nu sunt dobitoc. Nu a deranjat pe nimeni comportamentul meu. A deranjat că mi-am permis să nu țin cont că doamna are funcție. Dacă era vorba de comportament, era competent Biroul de Control Intern de a soluționa reclamația. În schimb, eu am fost chemat la nici 5 ore de la întâmplare. Mamăăă, câtă promptitudine din partea şefilor, ce țin ei cont de reclamațiile cetățenilor. Sau e pentru că doamna aceea „a avut intrare”.

Şi tot pentru că nu sunt dobitoc şi ştiu foarte bine cum procedează aceşti şefi care se cred patroni, discuția dintre mine şi acel şofer am înregistrat-o cu telefonul.
Se aude foarte bine că i-am vorbit strict la subiect, ferm şi corect. Se aude şi cum mă întreabă cum mă cheamă şi îi răspund: Godină.

Oare se va sesiza cineva şi se va întreba de ce în 2016 se întâmplă ca un polițist să fie certat că işi face treaba?
Sunt curios”, a conchis acesta care nu a omis nici să facă publică înregistrarea audio.

Aceasta e conversația de care vă spuneam în postul anterior. Se aude destul de clar că nu am fost deloc arogant și i-am…

Posted by Marian Godina on Monday, February 15, 2016

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More