Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cel mai frumos loc de relaxare din Dej s-a deschis. Parcul Balnear Toroc își așteaptă turiștii și vizitatorii – FOTO/VIDEO

0 4.004

Ziua Copilului, 1 iunie, a avut în acest an o altă însemnătate pentru dejeni, marcându-se inaugurarea oficială a noii investiții de la Complexul Balnear Toroc, devenit stațiune turistică de interes local în acest an.

O astfel de titulatură merita sărbătorită cu o investiție majoră, ce aduce pentru dejeni și turiștii de pretutindeni mai multe piscine, tobogane și o binemeritată extindere și modernizare a întregii baze de agrement.

Investiția, în valoare de 4,5 milioane lei, demarată la începutul anului 2016, a constat în construirea de noi bazine , amplasarea de tobogane acvatice și extinderea plajei, cu scopul de a oferi vizitatorilor noi atracții și servicii pe tot parcursul sezonului estival.

În cadrul lucrărilor investiționale  au fost amplasate  3 tobogane acvatice cu piscină de descărcare de 150 mp și adâncime 1,2 m;

 • au fost construite : piscina pentru adulți 700 mp, adâncime 1,5 m, piscină pentru copii 100 mp, adâncime 0,5 m precum și o piscină cu apă sărată 90 mp, adâncime 0,80 m.

Deasemenea, a fost extinsă plaja de nisip, cu umblele și a fost refacut pontonul în jurul lacului sărat, pe o suprafata de peste 1000 mp.

Lucrări de modernizare s-au realizat și la pavilionul acoperit unde funcționează  o piscină incălzită, saună cu cromoterapie, jacuzzi și căzi de masaj cu apă hipersalină naturală, adusă din lacul sărat şi ulterior incălzită.

”Evenimentul de astăzi este o încununare a întregului efort și muncii depuse pe parcursul derulării investiției, astfel încât astăzi să putem spune că Dejul are un Parc Balnear modern în care dejenii și toţi cei care îl vizitează să poată să se relaxeze , să înoate, să se distreze, să facă plajă dar și tratament. Este un pas important pe care îl facem, pentru transformarea Dejului dintr-un oras poluat într-un oraş turistic. Suntem declaraţi Statiune Turistica de Interes Local şi nu ne oprim aici. Vom dezvolta un circuit turistic în care să fie incluse, Pădurea Bungăr, zona Balta din Catierul Dealul Florilor şi Salina Ocna Dej. Imi doresc să dezvoltăm zona ca staţiune de tratament balneo, având in vedere recunoaşterea calitaţilor apei sarate în tratarea afecţiunilor reumatologie, neurologice şi alte afectiuni, confirmate prin analize ale apei, de catre Institutul Naţional de Balneologie. Mă bucur că am ajuns în momentul realizării acestei investiţii de modernizare şi mi-am dat seama că atunci când iţi doreşti ceva cu adevarat şi pui mult suflet, acel lucru se realizează. Aceasta investiţie este pentru dejeni şi pentru toti cei care vor vizita zona noastră de agrement şi oraşul nostru şi le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine, pentru a fi finalizat acest mare obiectiv turistic, constructorilor, diriginţilor de şantier, angajaţilor parcului balnear, coordonaţi de şeful de serviciu, Claudiu Chira, cel care m-a susţinut permanent în implementarea acestui mare proiect”, a declarat primarul Costan Morar.

Lucrările au debutat în luna decembrie a anului 2015, inaugurarea fiind programată inițial pentru vara anului trecut, însă graficul lucrărilor s-a extins până acum din cauza terenului foarte dificil din zonă și necesității ca acesta să fie stabilizat prin piloni introduși în pământ la mare adâncime, pentru a susține atât noile tobogane, cât și piscina mărită.

Vizitatorii complexului Toroc vor beneficia de un bazin pentru adulți cu dimensiuni de 32/19,3 m, cu o suprafaţă de 700 m2, bazin cu apă sărată de 18,6/7,5 m , 113 m2, bazin pentru copii cu diametrul de 11 m şi suprafaţă de 96 m2, un bazin de descărcare tobogane 19/9 m cu suprafaţa de 165 m2, tobogane și o plajă substanțial extinsă, dotată cu umbreluțe și șezlonguri.

De asemenea, pentru turiști este disponibilă și piscina acoperită, care a suferit și ea lucrări de reparare și modernizare.

Pentru informații referitoare la cazări și program sunați la numerele de telefon 0731.497.833 sau 0264.206.352.

parc balnear toroc dej iunie 2017

Astăzi, în prezența oficialităților locale și județene, printre care deputatul Cornel Itu, consilierul județean Vasile Sălătioan, primari ai localităților din județul Cluj, dar și consilieri locali sau reprezentanți ai instituțiilor publice, Parcul Balnear Toroc a fost inaugurat oficial.

Primarul Costan Morar a prezentat toți pașii realizați în îndeplinirea acestui obiectiv de extindere și modernizare a Torocului, amintind în același timp faptul că se depun în continuare eforturi pentru realizarea zonelor de agrement de pe Baltă și din pădurea Bungăr, dar și o investiție pe linie turistică la Salina Ocna Dej, astfel încât Dejul să fie considerat cu adevărat și în întregime o stațiune turistică. Toate declarațiile le puteți vedea în materialul video de mai sus, în care sunt prezentate și noile investiții.

Deschiderea oficială pentru public a Parcului Balnear Toroc Dej va avea loc vineri, 2 iunie.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1498344983561597.1073742393.467241263338646&type=3

Prețuri și tarife Parcul Blanear Toroc:

 1. Tichet tarif de bază sezon (1 iunie – 15 septembrie) – 15 RON/zi. Acesta include acces la plajă, în lacul sărat Toroc, la piscina interioară, la dușuri, toalete și garderobe, la piscinele exterioare cu excepția celei pentru tobogane.
 2. Tichet tarif de bază după ora 16.00 – 10 RON/zi.
 3. Abonament de sezon – 120 RON (15 intrări), include doar serviciile unui tarif de bază, fără extraservicii.
 4. Extraservicii
 • Tichet tobogane acvatice 10 RON/zi (Include acces nelimitat la toboganele acvatice în perioada funcționării acestora)
 • Tichet saună 5 RON/zi (acces nelimitat în perioada de funcșionare a saunei)
 • Tichet șezlong 5 RON/zi.

Tichet tarif de bază extrasezon (15 septembrie – 1 iunie) – 15 RON/zi. Include acces la piscina interioară, la dușuri, toalete și garderobe, la cada de apă sărată o ședință de 50 minute pe zi, la cada de hidromasaj o ședință de 20 de minute pe zi.

Potrivit acestui nou regulament, în cazul cazării tarifele sunt următoarele:

 • cameră pat matrimonial 100 RON/cameră/noapte.
 • cameră cu pat suplimentar 120 RON/noapte/cameră

Alte tarife:

 • teren de fotbal 120 RON/oră
 • abonament teren fotbal 320 RON/ 4 ore
 • teren de tenis 40 RON/oră
 • abonament teren tenis 100 RON/ 4 ore

Parcarea în incinta celei amenajate a complexului este gratuită.

Copiii sub 10 ani au accesul gratuit în incinta parcului dacă sunt împreună cu un însoțitor adult. 

Abonamentele nu sunt valabile sâmbăta, duminica și în zilele de sărbătoare legală.

Clienții cazați în hotel au acces la piscine, apă sărată, pe perioada sejurului, beneficiind gratuit de serviciile tarifului de bază fără extraservicii.

Grupurile de elevi de peste 10 persoane însoțite de profesor/educator beneficiază de reducere de 50% din tariful de bază.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More