Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cel mai mare atac cibernetic din istorie: 99 de țări afectate

0 86

O serie de atacuri cibernetice au fost semnalate în ultimele 24 de ore, în zeci de ţări, vizând în principal sisteme informatice ale instituţiilor, în ţări precum Statele Unite, Marea Britanie, China, Rusia şi Spania, relatează BBC News online.

Atacurile au fost lansate cu virus informatic care blochează computerele şi solicită plăţi în valoare de 300 de dolari, pentru deblocare, în moneda virtuală Bitcoin. Experţii în tehnologie informaţională încearcă să afle dacă acestea au fost lansate de un singur grup de hackeri.

Atacurile cibernetice au fost semnalate în 99 de ţări, inclusiv în Marea Britanie, Statele Unite, China, Rusia, Spania, Italia şi Vietnam.

„Este vorba de un atac uriaş”, a declarat un specialist citat de BBC, constatând 36.000 de cazuri ale unor infecţii informatice cu un virus numit „WannaCry” ori variante ale acestei denumiri.

Un specialist al companiei Kaspersky a anunţat că s-au înregistrat atacuri cibernetice în 99 de ţări. Printre instituţiile vizate de atacuri informatice se numără Departamentul britanic al Sănătăţii, zeci de spitale fiind afectate.

Probleme au fost semnalate la o serie de companii din Spania, Italia şi din numeroase alte state europene.

„Este vorba de un atac cibernetic major, având efecte fără precedent asupra unor companii, instituţii şi organizaţii din Europa”, a explicat specialistul Kevin Beaumont.

Marea Britanie şi Spania iau măsuri speciale după seria de atacuri informatice

Marea Britanie şi Spania au dispus implementarea unor măsuri speciale în contextul atacurilor cibernetice coordonate care au vizat instituţii, organizaţii şi companii din zeci de ţări, informează site-ul agenţiei Associated Press.

Theresa May, premierul Marii Britanii, a confirmat că atacul cibernetic care a vizat sistemul medical britanic este parte a unei serii de incidente informatice produse pe plan internaţional.

Theresa May a dat asigurări că nu există indicii că ar fi fost sustrase date ale pacienţilor.

La rândul său, Guvernul din Spania a dispus activarea unui protocol special pentru protejarea infrastructurii esenţiale, în contextul atacurilor cibernetice. Centrul Naţional pentru Protejarea Infrastructurii Esenţiale a luat legătura cu circa 100 de entităţi active în domeniul aprovizionării cu energie, transporturilor, telecomunicaţiilor şi serviciilor financiare, pentru a oferi asistenţă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More