Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cel mai mare festival de comedie din Europa, „Comedy Cluj”, se apropie

0 34
Foto: comedycluj.ro
Foto: comedycluj.ro

Clujul gazduieste in perioada 11 – 20 octombrie, cea de-a 5-a ediție a Festivalului Internațional de Film „Comedy Cluj”, cel mai mare festival tematic dedicat filmului de comedie din Europa.

Publicul clujean va avea ocazia timp de zece zile să asiste la proiecții speciale, premiere naționale și internaționale, discuții cu invitați din industria filmului și multe alte evenimente conexe, totul sub tema comedy-drama. Pe parcursul festivalului vor fi proiectate peste 100 de filme, în prezența a numeroși invitați din industria cinematografică mondială.

Selectiuni din program

Programul Comedy Cluj vine cu noi surprize pentru publicul clujean, secțiunile fiind regândite astfel încât să sublinieze tematicile filmelor abordate în selecție. Pe lângă secțiunile competitive dedicate lungmetrajelor, scurtmetrajelor și filmelor stundențești, festivalul propune o arie largă de comedii și comedii dramatice din peste 35 de țări, explorând toate sub-genurile comediei.

O noutate în acest sens este reprezintată de secțiunea tematică Mockurama, care își propune să prezinte spectatorilor un gen special al filmului, un hibrid între comedie, ficțiune și documentar.

La fel ca în anii trecuți, în programul festivalului clujenii vor regăsi și o serie de evenimente conexe filmului: workshop-uri, piese de teatru, dezbateri etc.

Festivalul revine anul acesta în cele două cinematografe din centrul orașului, Cinema Florin Piersic și Cinema Victoria, dar continuă și parteneriatul început anul trecut cu Casa TIFF unde vor rula filme în două săli de proiecție și Klausenburg Cafe, care vor fi din nou gazdă pentru proiecțiile din cadrul Comedy Cluj. Din acest an, pe harta festivalului apare un nou loc în care clujenii vor putea lua contact cu lumea filmului – Clădirea Casino, spațiu în care se vor desfășura o serie de evenimente conexe (workshop-uri, întâlniri cu realizatori și consumatori de film etc).

Studenți din mai multe școli de film internaționale își vor prezenta în fața publicului clujean filmele pe care le-au realizat în timpul studiilor. Scurtmetrajele lor vor fi prilej de discuție între cei prezenți la proiecții.

Și în acest an prețul biletelor rămâne neschimbat

Preţului unui bilet întreg costă 9 lei, redus pentru elevi, studenţi şi pensionari, 7 lei. Se vor mai pune în vânzare 6 abonamente VIP care asigura accesul la toate proiecţiile, workshop-urile, evenimentele speciale şi petrecerile festivalului. Preţul unui abonament este de 150 lei.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More