Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cel mai rapid serviciu de Internet în Cluj-Napoca și alte opt orașe din țară

0 61

internet

UPC, una dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii din România, a lansat azi cea mai mare viteză de Internet din ţară – Fiber Power 200 Mbps.

În prima fază, cel mai rapid serviciu de Internet, Fiber Power 200 Mbps, va fi disponibil în 9 oraşe din țară: București, Bacău, Cluj-Napoca, Constanța, Galați, Iași, Ploiești, Timișoara și Sibiu.

Baza de clienţi UPC care beneficiază de conexiuni cu viteze de peste 100 Mbps a înregistrat din luna iulie 2012 până în luna iulie 2013 o creştere de 230%, numărul acestor clienţi ajungând să reprezinte peste un sfert din totalul clienţilor de Internet ai companiei. În plus, conform datelor companiei, în perioada aprilie- august 2013 viteza medie de internet utilizată în Bucureşti a fost de 120 Mbps.

Conform celui mai recent studiu al Comisiei Europene, România se află pe locul 4 în topul ţărilor UE la procentul conexiunilor la Internet fix cu o viteză de peste 100 Mbps, media naţională (de 3,1%) fiind de 3 ori mai mare decât cea europeană (1%).

Acum România se situează nu numai în topul european al vitezelor maxime de download, ci şi în cel al gradului de acoperire a conexiunilor de peste 100 Mbps.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More