Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Zeci de morți și peste 100 de răniți, într-o explozie din centrul capitalei Turciei, Ankara – FOTO/VIDEO

0 60

O explozie a avut loc în centrul capitalei turce Ankara, soldându-se cu moartea mai multor persoane, a informat un funcţionar din cadrul securităţii, citat de Reuters online.

Cel puţin 32 de persoane au murit în explozia provocată duminică seara în centrul oraşului Ankara de o maşină-capcană, informează surse din cadrul securităţii, citate de Reuters online.

Un înalt oficial din cadrul securităţii a declarat pentru Reuters că explozia pare să fie cauzată de un atac cu maşină-capcană.

Un funcţionar din cadrul securităţii a declarat anterior pentru Reuters că explozia, a avut loc în centrul capitalei turce Ankara în apropiere de Parkul Guven, s-a soldat cu moartea şi rănirea mai multor persoane.

Potrivit TRT, o maşină a explodat în apropiere de un semafor.

Focuri de armă au fost auzite după explozie, în timp ce ambulanţele se îndreptau spre locul incidentului, potrivit unor oficiali.

Fumul se putea vedea ridicându-se de la o distanţă de 2,5 kilometri depărtare, a declarat un martor pentru Reuters.

Explozia a avut loc în apropiere de Parcul Guven, din centrul Ankarei, la mai puţin de o lună după ce un atac cu maşină-capcană, comis în capitala Turciei, s-a soldat cu moartea a 29 de persoane. Miitanţii kurzi au revendicat atunci atacul.

AFP precizează la rândul său că drama s-a produs în Piața Kizilay, în centrul metropolei turcești, unde sunt multe magazine. Numeroase ambulanțe au fost trimise la fața locului. Televiziunile au arătat imagini cu autobuze calcinate și membri ai echipelor de salvare transportând răniți.

„Potrivit constatărilor inițiale, se pare că acest atac a fost comis de PKK sau o organizație afiliată”, a declarat acest oficial pentru Reuters.

Explozia, care a putut fi auzită la o distanță de mai mulți kilometri, a aruncat resturi arzânde pe o suprafață de câteva sute de metri, într-o zonă unde sunt situate Ministerele Justiției și de Interne, un tribunal central și fostul birou al prim-ministrului turc.

Guvernul a acuzat PKK și militanții kurzi din Siria pentru atentatul precedent cu mașină capcană comis la doar câteva blocuri distanță pe 17 februarie, care a ucis 29 de persoane, majoritatea dintre ei soldați. Acest atac a fost comis în apropierea cartierului general al armatei turce, parlamentului și altor instituții guvernamentale cheie și a fost revendicat de o grupare disidentă față de PKK, amintește Reuters.

Explozia a survenit după circa trei săptămâni după un atentat sinucigaș cu mașină capcană, ce a fost revendicat de o grupare disidentă față de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK, separatiștii turci), care a vizat, tot în centrul Ankarei, vehicule ce transportau personal militar. Atentatul s-a soldat cu 29 de morți.

Potrivit presei din Turcia, autoritățile au luat decizia de a bloca accesul la Facebook, Twitter și alte rețele de socializare pe internet, după ce imaginile terifiante cu victimele exploziei s-au răspândit în mediul online.

Sute de internauți din capitala Turciei și din toată țara se plâng pe rețelele de socializare că nu se pot conecta, sau se conectează foarte greu la internet, doar prin VPN, după ce Guvernul a decis blocarea accesului în mediul pnline.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More