Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cele două batalioane de pe Dealul Florilor și-au deschis porțile pentru dejeni FOTO/VIDEO

0 408

Ziua Portilor Deschise Armata (12)

Cu ocazia aniversării Zilei Armatei României, astăzi, Batalionul 811 Infanterie „DEJ” şi Batalionul 55 Apărare Antiaeriană “SOMEŞ” au organizat “Ziua Porţilor Deschise”.

Dejenii care au participat la acest eveniment au putut să vadă diferite standuri cu arme, între care pușca mitralieră, pușca automată, mitraliera de companie sau pușca semiautomată cu lunetă, dar și câteva transportoare blindate (de cercetare cu aruncător de 82 mm și de infanterie). Nu au lipsit stațiile radio din dotare, preșcolarii de la grădinița ”Arlechino” din Triaj spunând despre acestea că seamănă destul de mult cu telefoanele.

Rând pe rând, micuții vizitatori s-au urcat în transportoarele blindate și au văzut cum arată un pistol sau o pușcă. La fel de surprinși de standurile cu arme au fost și însoțitorii preșcolarilor, unii dintre aceștia văzând pentru prima dată o pușcă semiautomată cu lunetă sau o pușcă mitralieră. Activitatea organizată de Batalionul 811 Infanterie ”DEJ” și Batalionul 55 Apărare Antiaeriană ”SOMEȘ”, devenită deja tradiție, s-a bucurat de un real succes, dejenii prezenți în număr mare declarându-se încântați de cele văzute.

”Ca în fiecare an, la data de 25 octombrie sărbătorim Ziua Armatei și în acest context s-au organizat și în cadrul unităților de pe Dealul Florilor mai multe activități. Printre ele se numără și cea de astăzi, Ziua Porților Deschise, organizată de către ambele unități, ocazie cu care am vrut să prezentăm armamentul de infanterie. Urmează ca și în continuare, cu ocazia acestei zile, să se organizeze și alte activități, au mai fost și s-au derulat și activități sportive, ”Cupa 25 octombrie” organizată la nivelul Garnizoanei Dej, iar totul se va finaliza cu un ceremonial militar, sâmbătă, de Ziua Armatei”, a declarat locotenent colonel Pop, locțiitorul comandantului Batalionului 811 Infanterie ”DEJ”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More