Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cele mai ciudate legi din lume. Poți ajunge la închisoare pentru lucruri banale

0 707

legi ciudate-interzis

Amenzi usturătoare sau chiar pedepse cu închisoarea sunt pedepsele pentru încălcarea unor legi, care mai de care mai ciudate.

Pentru lucruri banale, pe care le poți face oricând și în orice lo, în alte zone aceste fapte sunt pedepsite aspru.

Austria: În această ţară poţi risca o amendă de circa 50 de euro dacă te săruţi prea zgomotos în metrou. De asemenea, conductorii trenurilor din subteran au posibilitatea să îi dea jos pe iubăreţi. În plus, cei care consumă mâncare mirositoare în metrou pot fi daţi jos din metrou.

Florida: O lege locală interzice unei femei singure, fie că nu are partener, este divorţată sau văduvă, să sară cu paraşuta într-o zi de duminică. Dacă femeile încalcă această lege riscă o amendă sau chiar o pedeapsă cu închisoarea.

Italia: Cuplurile care se sărută într-o maşină care este în mişcare pot fi amendate cu aproape 500 de euro, potrivit unei legi a comunei Eboli. Pe de altă parte, în Capri, doi turişti au fost arestaţi pentru că şlapi pe care îi purtau făceau prea mult zgomot. În Eraclea, aproape de Veneţia, primarul a interzis construirea de castele de nisip, precum şi adunarea de scoici. În piata Saint Marc din Veneţia hrănirea porumbeilor este strict interzisă prin lege. Decizia a fost luată pentru a reduce numărul păsărilor şi a micşora gradul de degradare a structurilor istorice din cauza lor.

Germania: Este interzisă ”pana prostului”. Pe autobahn, şoferilor le este interzis să rămână fără benzină deoarece pot pune în pericol viaţa lor şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Utah: În Salt Lake este ilegal să porţi o vioară într-o pungă de hârtie, precum şi să promovezi o licitaţie prin contractarea unor trombonişti care să cânte pe stradă. O altă lege ciudată din Utah strică toată bucuria copiilor în timpul iernii, pentru că aici cei care aruncă cu bulgări de zăpadă pot fi amendaţi cu 35 de euro.

Spania: Conducerea unui autovehicul în timp ce eşti încălţat cu papuci sau sandale este considerată o infracţiune şi se pedepseşte conform legii. Tot în Spania, în Barcelona, este interzis scuipatul în public. Cei care sunt prinşi scuipând riscă o amendă usturătoare nu doar în acest oraş spaniol, dar şi în alte destinaţii ale globului.

Australia: În Melbourne, bărbaţilor le este interzis să meargă pe stradă îmbrăcaţi într-o rochie fără bretele. La o lege atât de exactă presupunem că orice poliţist o poate aplica, fără a spune că nu au înţeles-o.

Washington: În Wilbur este ilegal să călăreşti un cal urât în public, rişti o amendă de 220 de euro.

Iowa: În Ottumwa, bărbaţilor le este interzis să le facă cu ochiul femeilor necunoscute.

Grecia: Vizitarea unor locuri istorice purtând tocuri înalte este absolut interzisă în Grecia. Această lege a fost instituită la nivel local de teamă că aceste accesorii ar putea deteriora monumentele antice.

Bolivia: Femeile căsătorite din La Paz nu au voie să consume mai mult de un pahar de vin în public, deoarece îşi pierd „simţul moralităţii şi devin desfrânate”, şi pot fi divorţate de soţii lor de către un judecător.

Oklahoma: Aici poţi intra la închisoare sau poţi fi amendat dacă te strâmbi la un câine. Totuşi, nu aceasta este cea mai ciudată lege din acest stat american. O altă lege specifică spune că un proprietar de bar nu are voie să lase în bar o persoană care vorbeşte despre relaţii sexuale cu un taur.

Emiratele Unite Arabe: Ramadamul este cea mai importantă sărbătoare a lumii musulmane. Timp de o lună, musulmanii trebuie să postească din zori până la apusul soarelui, putând să consume alimente doar după lăsarea întunericului. Dacă sunteţi în vizită în unele state arabe, în timpul Ramadamului, recomandarea ar fi să respectaţi acest obicei de a posti pentru că, altfel, riscaţi să fiţi trimişi la închisoare.

Thailanda: Călcarea pe o bancnotă, chiar şi din greşeală, este considerată o infracţiune gravă în Thailanda, deoarece pe aceste hârtii este imprimat chipul regelui.

Sursa: rtv.net

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More