Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cele mai spectaculoase cocktail-uri care pot fi preparate cu ajutorul unui espressor profesional

0 62

Cafeaua este una dintre cele mai apreciate si consumate bauturi din intreaga lume, atat pentru efectul energizant pe care il are, cat mai ales datorita componentei sociale, intrucat reprezinta pretextul perfect pentru o intalnire sau o discutie, fie ea amicala sau de business.

Cu toate acestea, unii oameni nu suporta gustul prea amar al licorii negre, mai ales daca vorbim despre un espresso foarte concentrat. Totusi, acestia se pot bucura in continuare de beneficiile sale, intr-un cocktail mult mai apetisant, inclusiv din punct de vedere vizual si olfactiv.

In cazul in care detineti sau administrati o cafenea, un bar sau o alta unitate de alimentatie publica, achizitionarea unui espressor profesional este una dintre cele mai inspirate decizii pe care le puteti lua. Pe langa faptul ca veti vinde nenumarate cesti de cafea de cea mai buna calitate, recuperandu-va rapid investitia, veti obtine si ingredientul de baza al cocktail-urilor cofeinizate, pentru cei mai pretentiosi dintre clientii dumneavoastra.

Furnizorul Fresco Expert, care sustine geniul in bucatariile profesionale din Romania inca din anul 1992, va pune la dispozitie nenumarate modele de espressor profesional, provenite exclusiv de la branduri renumite la nivel international.

espressor profesional

Acest lucru le garanteaza calitatea, productivitatea si durata indelungata de viata, dar si dotarea cu functii inteligente, care usureaza munca angajatilor dumneavoastra si asigura un rezultat final pe placul celor mai exigenti vizitatori care va trec pragul.

Fara alte introduceri, iata cateva sugestii de cocktail-uri spectaculoase pe baza de cafea, pe care le puteti pregati cu ajutorul unui espressor profesional:

Espresso Summer – pentru zile cu vara doar in suflet

Ingrediente: 30 ml cafea preparata la espressorul profesional, 50 ml gin, 15 ml sirop de zahar, 15 ml suc de portocale, gheata, fructe pentru ornat;

Mod de preparare: Peste shot-ul de espresso se adauga, pe rand, gheata, ginul, siropul de zahar si sucul de portocale. Se serveste intr-un pahar inalt, ornat cu fructe;

White Russian – un cocktail ca la mama Rusie acasa

Ingrediente: 1 shot de la espressorul profesional, 30 ml lapte, 30 ml frisca lichida, o lingurita de zahar, 50 ml vodca, gheata;

Mod de preparare: Toate ingredientele se adauga intr-un shaker, se pune gheata deasupra si se agita puternic. Cocktail-ul rezultat se toarna intr-un pahar de Martini si se serveste imediat;

Main Squeeze – combinatia neasteptata intre cafea si suc de fructe

Ingrediente: o ceasca de espresso, 350 ml apa minerala, doua portocale, cuburi de gheata;

Mod de preparare: Veti avea nevoie de un storcator de citrice pentru extragerea sucului de portocale. Apoi, intr-un pahar, se asaza cuburile de gheata, sucul si apa minerala, in aceasta ordine. La final, se adauga shot-ul de cafea si se amesteca bine, cu un stirrer;

(C)old Fashioned – retro va fi mereu la moda

Ingrediente: o ceasca de cafea rece, 1/2 ceasca de sirop de zahar, 50 ml bitter de portocale, cuburi de gheata, felii de portocale;

Mod de preparare: Cuburile de gheata se asaza intr-un pahar mare, in timp ce bitter-ul de portocale, cafeaua si siropul de zahar se adauga intr-un shaker. Amestecul se adauga in pahar, iar acesta se orneaza cu felii de portocale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More