Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cele mai spectaculoase șosele din lume – Galerie Foto uluitoare

0 316

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pentru orice șofer este o experiență de neuitat să conducă pe drumuri perfect asfaltate, șosele aflate la mare înălțime, rute întortocheate cu zeci de serpentine, care oferă peisaje de vis. Care sunt însă cele mai spectaculoase șosele din lume, vedeți mai jos.

10. North Yungas, Bolivia

North Yungas este cunoscut și sub denumirile de “Drumul Morţii” sau “Drumul Sorţii”. Se întinde pe o lungime de 69 de kilometri și leagă capitala La Paz de Coroico. A fost desemnat cel mai periculos drum din lume pentru că pe lăţimea lui nu încape decât o mașină, nu există parapeţi de protecţie, pe o parte fiind peretele de stâncă iar pe cealaltă prăpastia.

10-drumuri-spectaculoase-10

9. Drumul montan Jebel Hafeet, Emiratele Arabe Unite
Jebel Hafeet este un drum montan care escaladează muntele cu acelaşi nume de la graniţa Emiratelor cu Omanul. Are o lungime de 11,7 km și este compus din 21 de viraje şi trei benzi (două de urcare şi una de coborâre). Datorită stării excelente și a asfaltului perfect, Jebel Hafeet este des folosit de cicliștii profesioniști pentru antrenamente.

10-drumuri-spectaculoase-09 (2)

8. Overseas Highway, Florida, SUA
Autostrada care străbate Golful Mexic şi Strâmtoarea Floridei se întinde pe o distanţă de 205,2 kilometri şi foloseşte o reţea de poduri care fac legătura între micile insule care dictează traiectoria în zig-zag a autostrăzii pe deasupra Oceanului Atlantic. A fost deschisă în martie 1938 şi pe unele porţiuni ajunge la o înălţime de 20 de metri peste nivelul oceanului.

THE HIGHWAY THAT GOES TO SEA CONNECTS KEY WEST TO THE MAINLAND OF FLORIDA

7. Trecătoarea Los Caracoles, Chile/Argentina
Cunoscută sub numele de Trecătoarea Melcilor, Los Caracoles leagă capitala statului Chile, Santiago, de regiunea Mendoza din Argentina pe o lungime de 30 de kilometri.

10-drumuri-spectaculoase-07 (2)

6. Col de Turini, Franţa
Pleacă de lângă Sospel și leagă localităţile Moulinet şi La Bollene-Vesubie pe o distanţă de 20 de kilometri, presăraţi cu peste 30 de curbe periculoase în ac de păr la o altitudine de 1.607 metri. Col de Turini este celebru pentru etapa din Raliul Monte Carlo ce are loc pe serpentinele ce străbat Alpii.

10-drumuri-spectaculoase-06

5. Trecătoarea Stelvio, Italia
Construit între anii 1820-1825 de către Imperiul Austriac pentru a lega provincia Lombardia de restul Austriei, drumul s-a schimbat foarte puţin cu anii. Trecătoarea este formată din 60 de viraje în ac de păr, dintre care 48 sunt numerotate cu borne, şoseaua este o provocare pentru orice șofer profesionist.

10-drumuri-spectaculoase-05 (2)

4. Drumul montan Tianmen, China
Situat în masivul Tianmen din regiunea chineză Hunan, drumul montan are o lungime de 11 kilometri și dispune de 99 de curbe. La finalul drumului se ajunge la peştera Tianmen, în vârful muntelui.

10-drumuri-spectaculoase-04

3. Col de la Madone, Franţa
Col de la Madone se întinde pe o lungime de 14,7 kilometri, are o înclinaţie medie de 7 grade și urcă dinspre Marea Mediterană spre graniţa cu Italia. Este un traseu clasic al Coastei de Azur, folosit de cicliști pentru antrenamente înainte de startul Turulul Franţei,

10-drumuri-spectaculoase-03

2. Transalpina, România
Transalpina este mai veche decât Transfăgărăşanul, fiind construită de  armatele romane în drumul lor spre Sarmisegetusa. Din punctul de vedere al peisajului oferit, mulţi consideră şoseaua ca fiind şi mai frumoasă decât Transfăgărășanul, însă este în prezent un drum aflat încă în reabilitare. Transalpina este cel mai înalt drum rutier din România (2.145 metri în Pasul Urdele) cât şi din întregul lanţ al Carpaţilor – atât din ţară cât şi din afară.

10-drumuri-spectaculoase-02

1. Transfăgărăşan, România
Transfăgărăşanul sau DN 7C a fost conceput iniţial pentru a deservi un rol strategic peste munţi. Are o lungime de 151 de kilometri, a fost construit în anii 1970-1974 și a fost realizat cu eforturi materiale considerabile şi cu preţul multor vieţi omeneşti. Ruta trece peste 830 de podeţe şi 27 de viaducte, fiind nevoie de 6.520 de tone de dinamită pentru a croi acest drum prin versanţii din Munţii Făgăraş.

10-drumuri-spectaculoase-01

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More