Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Centenarul marcat inedit. Un convoi de căruţe va pleca din Sighetu Marmaţiei spre Alba Iulia

0 613

Pentru a marca Centenarul Marii Unirii, Maramureşul porneşte un proiect inedit. Un convoi de zece căruţe, cu peste 100 de persoane îmbrăcate în port popular, va reface traseul istoric al participanţilor la Unirea de la 1 Decembrie 1918.

Un convoi de 10 căruţe trase de cai va pleca din Sighetu Marmaţiei spre Alba Iulia, anunţă Radio Cluj. La acest convoi vor participa peste 100 de persoane îmbrăcate în costume populare, persoane care vor reface traseul istoric al celor care au participat la Unirea de la 1 Decembrie 1918.

Iniţiatorul proiectului, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Doru Dăncuş, a declarat marți, 13 noiembrie, că participanţii vor fi incluşi în parada populară de 1 Decembrie organizată la Alba Iulia. Plecarea din Sighetu Marmației va avea loc în 22 noiembrie, dată la care se împlinesc 100 de ani de la adunarea populară a sighetenilor, în cadrul căreia au fost aleşi delegaţii pentru Alba Iulia.

Convoiul va prelua şi trei steaguri de la Săpânţa, Sighetu Marmaţiei şi Cicârlău, despre care se presupune că au fost cele cu care s-au deplasat localnicii spre Alba Iulia în 1918, au mai adăugat cei de la Radio Cluj.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More