Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Centru de dezvoltare software deschis de Porsche la Cluj

0 60

Compania Porsche Engineering Romania deschide la Cluj-Napoca un centru de devoltare software în domeniul auto, aici urmând să fie angajați 25 de specialiști oameni până la finalul acestui an.

’’Prin intermediul noii reprezentanţe din Cluj, activitatea de dezvoltare este concentrată în continuare în mod consecvent asupra autovehiculului viitorului. Clujul va contribui la susţinerea procesului de digitalizare a autovehiculului de către firma noastră’’, a declarat Malte Radmann, preşedintele consiliului de administraţie al Porsche Engineering, într-un comunicat de presă.

Porsche mai deţine la Cluj-Napoca şi compania de consultanţă în IT şi de management al proceselor pentru industria automotive MHP Con­sulting Romania, înfiinţată în urmă cu doi ani, mai informează Ziarul Financiar.

Compania Porsche Engineering Romania SRL, cu sediul în Cluj-Napoca, a fost înfiinţată în luna septembrie a anului trecut, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice.

’’România şi oraşul universitar Cluj-Napoca fac parte din categoria celor mai inovatoare regiuni în domeniul dezvoltării de software din Europa, un număr ridicat de firme din domeniul IT îşi au originea în această localitate, constatându-se existenţa unui cadru dinamic de start-up. Pentru Porsche Engineering, această situaţie reprezintă un sol fertil ideal pentru soluţiile inovatoare în domeniul dezvoltării de software în sectorul automobilelor’’, a spus Radmann.

Pentru recrutarea personalului la centrul de devoltare software de la Cluj, Porsche are în vedere cooperarea cu universităţile locale, precum şi participarea la diferite târguri regionale de locuri de muncă, pentru a valorifica posibilitatea de a atrage personal suplimentar cu o calificare foarte avansată.

’’Numărul de angajaţi din cadrul reprezentanţei din Cluj-Napoca va fi majorat până la finalul anului la 25 de persoane. În acest scop avem nevoie de ingineri software de top, pe care îi găsim în Cluj”, a spus Dirk Lappe, director tehnic al Porsche Engineering.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More