Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Centru de vaccinare de tip „drive through” în Cluj-Napoca

0 334

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a adoptat Hotărârea nr. 82, referitoare la înființarea unui centru de vaccinare de tip ”drive through” în Cluj-Napoca.

”Se aprobă înființarea, organizarea și funcționarea unui Centru de Vaccinare împotriva COVID-19, de tip „drive through”, în municipiul Cluj-Napoca, la următoarea locație: Sala Sporturilor „Horia Demian” , str. Splaiul Independenței nr. 6, Cluj-Napoca”, se arată în comunicatul CJSU Cluj.

Potrivit acesteia, centrul de vaccinare își va desfășura activitatea în conformitate cu procedurile și instrucțiunile Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva SARS-CoV-2.

Coordonatorul campaniei de vaccinare la nivel național, Valeriu Gheorghiță, a precizat că în aceste centre de vaccinare ”din mașină” va fi folosit vaccinul produs de Pfizer, iar persoanele care vor apela la astfel de centre pentru vaccinare nu au nevoie de programare.

Acesta a explicat și cum vor funcționa centrele de vaccinare din mașină: Persoanele vor veni doar cu mijloacele de transport, fie personale – autoturisme cu capacitate maximă de patru plus unu persoane – sau mijloace de transport în comun gen taxi, Uber şi alte tipuri similare de transport.

În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate, preferabil să se prezinte cu chestionarul de triaj completat, se poate descărca din aplicaţie. Dacă nu se prezintă cu el descărcat, se completează în supravegherea medicului, se evaluează criteriile medicale care indică vaccinarea şi se efectuează înscrierea în Registrul electronic de naţional al vaccinărilor”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More