Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Centru de vaccinare drive-through în staţiunea turistică Sângeorz-Băi, la sfârşitul săptămânii

0 53

Staţiunea turistică Sângeorz-Băi de la poalele Munţilor Rodnei va găzdui, duminică, prima campanie de vaccinare împotriva COVID-19 de tip drive-through din judeţul Bistriţa-Năsăud organizată în afara municipiului reşedinţă.

Acţiunea va avea loc în zona parcului staţiunii, concomitent cu un târg dedicat produselor din lapte de oaie obţinute de ciobanii de pe Valea Someşului, iar vaccinul administrat va fi cel de la Johnson&Johnson, care necesită o singură doză.

Prefectul de Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, a transmis printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Instituţiei Prefectului că se încearcă şi crearea unui centru permanent de vaccinare la Sângeorz-Băi.

„Continuăm suita de campanii drive-through, de această dată în Sângeorz-Băi. Este necesar să facem tot ce putem pentru ca imunizarea să fie mult mai accesibilă pentru cetăţeni, iar acesta este un prim pas pentru zona Sângeorz-Băi, unde aşteptăm şi locuitorii de pe Valea Someşului. Încă o veste bună este că avem în lucru, împreună cu primarul Traian Ogâgău şi colegii din CJSU, derularea procedurilor pentru deschiderea unui centru permanent de vaccinare în acest oraş”, a afirmat prefectul.

La primele două campanii de vaccinare de tip drive-through organizate în municipiul Bistriţa în această lună, unde a fost administrat vaccin Pfizer, au fost imunizate peste 1.500 de persoane.

Potrivit celor mai recente date comunicate de Instituţia Prefectului, în judeţul Bistriţa-Năsăud au fost administrate peste 83.000 de doze de vaccin, aproximativ 37.000 de persoane finalizând schema de imunizare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More