Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Centrul Dejului, paradisul cerșetorilor – FOTO/VIDEO

3 70

someseanul-DSC01607
Ca în fiecare an, venirea verii este un motiv de bucurie pentru cerșetorii din Dej. Terasele sunt pline, iar ei pot să-și înmulțească veniturile apelând la mila oamenilor care caută un loc la umbră să se răcorească puțin cu un suc sau o înghețată.

Nu poți să stai cinci minute pe o terasă în centrul orașului fără ca un cerșetor să nu vină la masa ta și să-ți ceară un leu. Iar cerșetorii vin în valuri. Indiferent că primesc ceva sau nu, că sunt alungați mai elegant sau chiar în mod dur, aceștia se duc la alte mese, pentru ca după doar câteva minute să se întoarcă la masa ta.

Angajatele teraselor din centru îi alungă, îi ceartă, îi amenință cu bătaia, dar nu fac față la avalanșa de cerșetori care iau cu asalt localurile.

Organizați de cele mai multe ori în cete, cerșetorii își împart zonele de acțiune, te agasează în continuu și oricât i-ai refuza, par că nu aud. Insistă și insistă până când primesc ceva bani.

Iar dacă au norocul ca cineva să se ridice de la masă și să lase în urmă o jumătate de prăjitură, sau ceva suc în pahar, micuții cerșetori se pun imediat la masă și rad tot. Ceea ce ridică cel puțin un semn de întrebare cu privire la igienă.

În tot acest timp, în vremea în care clienții sunt deranjați, agasați și scoși din sărite, iar angajatele încearcă din răsputeri dar fără rezultat să îndepărteze cerșetorii, poliția locală  nu este nicăieri. Primăria Dej a promis în dese rânduri că se va ocupa de cerșetorii din oraș, că aceștia nu vor mai fi văzuți pe străzi, dar în acest an parcă sunt mai mulți ca niciodată. Zburdă fără să fie deranjați de nimeni chiar prin fața Primăriei.

Nimeni nu ia nicio măsură, iar cât e ziulica de lungă cerșetorii își fac de cap în centrul orașului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More