Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Centura ocolitoare a Dejului – Care este varianta lui Horia Nasra, președintele PSD Cluj

4 2.749

Horia Nasra, președintele PSD Cluj, a transmis un comunicat de presă în care prezintă situația Centurii Ocolitoare a Dejului

Horia Nasra, președintele PSD Cluj, a transmis un comunicat de presă în care vorbește despre subiectul Centurii Ocolitoare a Dejului. Atașăm mai jos comunicatul acestuia:

„În ultimii ani, deputatul Cornel Itu, a fost inițiatorul și susținătorul constant al proiectului centurii municipiului Dej. 

Prima solicitare a deputatului la Ministerul Transporturilor a fost în anul 2011, acesta interpelându-l pe ministrul Anca-Daniela Boagiu – Interpelarea nr. 2882B/22-02-2011, apoi au urmat discuții informale și formale cu miniștrii: Dan Șova – interpelarea nr. 125B/19-03-2013, Iulian Matache – Interpelarea nr. 2472B/20-10-2015, Răzvan Cuc – Interpelarea nr. 203B/04-04-2017, Lucian Șova – Interpelarea nr. 1671B/30-05-2018;

Solicitările deputatului Cornel Itu, care au plecat și de la susținerea proiectului de către mii de dejeni, au continuat prin discuții cu foștii prim-miniștri ai României și președinții PSD, inclusiv în ultima luna cu președintele Liviu Dragnea. Un rol important în ultimul an l-a avut și secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, dl. Mircea Biban, clujean la rându-i.

Date tehnice

Centura Ocolitoare a Dejului a fost scoasă la licitație urmând ca execuția lucrării să se realizeze în 24 de luni de la data atribuirii contractului. Structura și lucrările de drum cuprind două noduri rutiere, cinci pasaje și patru poduri din care cel mai important este râul Someș.

Durata contractului este de 24 luni, din care 5 luni reprezintă perioada de proiectare care include Proiectul pentru Autorizația de construire iar 19 luni perioada de execuție lucrări. Perioada de garanție a lucrărilor ar urma să fie de minim 36 de luni, aceasta putând crește până la 84 de luni în funcție de perioada de garanție a lucrărilor ofertată.

Valoarea estimată a contractului este de 104.525.520 lei fără TVA (22 milioane euro), din care valoarea lucrărilor este de 103.746.057 lei fără TVA, iar valoarea serviciilor de proiectare este de 779.463 lei fără TVA.”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. andrei spune

  bai mai pot astia sa minta mult ?!!!!!
  centura s-a scos la licitatie datorita faptului ca CNAIR a fost constransa , avand in vedere ca podul peste somes de la intrarea dinspre Bm si Bistria trebuie , imperios necesar sa se reabiliteze … Asta e adevaratul motiv !!!! nicidecum ca vreun PSD ist a facut lobby . Daca era asa cum zic ei trebuia sa fie cuprins in masterplanul al ministerului de transporturi .

  1. Anonim spune

   Corect. Ce și-au zis băieții, ia sa profitam de situație și sa ne-o atribuim. Niște gunoaie toți pesedistii.

 2. Anonim spune

  Da cum sa nu îl lîngă pe itu dara că, după ce o făcut altu treabă in locul lui.

 3. Stefan Mihut spune

  Cum banii pentru investitii din proiectul de buget national sunt cu totul si cu totul insuficienti pentru lucrari de investitii,povestea cu realizarea Centurii la Dej,este un basm de adormit copii si de bucurie pentru adultii care,prin naiovitatea lor,mai cred in basme.Zilele trecute,presedintele a promulgat o lege prin care,autoritatile statului sunt obligate si inca in primavara aceasta sa demareze lucrarule la infrastructura de transport,Autostrada”Unirii”,in conditiile in care,gurile rele ne-o zic,ca nu sunt bani pentru a facilita accesul dintre Moldova si Transilvania,punct.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More