Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Centura ocolitoare a Dejului, cuprinsă în MasterPlanul pe infrastructură și transport – VIDEO

0 315

someseanul-deputatul cornel itu ministrul liviu pop

La întâlnirea pe care ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu-Marian Pop, a avut-o vineri cu liderii sindicaliștilor dejeni, deputatul Cornel Itu a anunțat și faptul că mult discutata și așteptata centură ocolitoare a municipiului Dej va fi cuprinsă în MasterPlanul rutier și drumul expres Dej-Beclean-Bistrița.

Potrivit ultimei variante a MasterPlanului rutier, prezentată de Ministerul Transporturilor, drumul Dej-Beclean-Bistrița se va transforma în drum expres din drum regiotrans și va avea o lungime de 56 de kilometri, iar costurile estimate pentru realizarea acestuia ajung la 206,3 milioane de euro.

Deputatul Cornel Itu vine cu completări la această informație și spune că în acest proiect al drumului expres va fi cuprinsă și centura ocolitoare a Dejului.

”Masterplanul pe infrastructură și transport a trecut prin Parlament și prin Guvern săptămâna aceasta și va merge la Comisia Europeană.

Trebuie să vă dau o veste bună, faptul că drumul expres Dej-Beclean-Bistrița e prins în acest Masterplan și e prinsă și centura ocolitoare a municipiului Dej.

Așa cum domnul ministru, la acea vreme senator, și colegii din Maramureș m-au ajutat și au făcut front comun de am făcut drumul Măgoaja-Târgu Lăpuș și iată s-a scurtat distanța între Baia Mare și Cluj cu 37 de kilometri și am deschis o oportunitate pentru turism în zona respectivă, la fel și acest drum expres va creiona un trafic adecvat și cred că dă o altă dezvoltare zonei noastre”, a spus Cornel Itu la întâlnirea cu ministrul Liviu Pop și sindicaliștii dejeni.

În vara anului 2013, primarul Costan Morar declara pentru Someșeanul.ro că centura ocolitoare a Dejului este una dintre cele mai mari investiții demarate la nivelul municipiului Dej, investiția având ca sumă totală aproape 25 de milioane de euro. În 2013 trebuia să înceapă exproprierile, iar în 2014 să înceapă lucrarea propriu-zisă, termenul de finalizare al investiției fiind anul 2016.

Potrivit planului inițial, devizția drumului național 1C începea de la intrare în Dej dinspre Cluj, din spatele benzinăriei MOL, și se încheia în zona industrială nord, în apropiere de Combinatul de Celuloză și Hârtie Dej, pe parcurs urmând a fi construite două poduri peste calea ferată și râul Someș.

 


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More