Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Centura Ocolitoare a Dejului eliminată. A fost depusă o singură ofertă, considerată neadmisibilă

0 1.736

Centura Ocolitoare a Dejului nu este inclusă în Masterplanul General de Transport, iar licitația pentru aceasta a fost anulată.

Centura ocolitoare a Dejului nu mai prinde ființă deoarece în cadrul licitației a fost depusă o singură ofertă, considerată inadmisibilă. Anunțul a fost făcut de că Ministerul Transporturilor, scriu cei de la Ziarul Făclia. Totodată cei de la Transporturi au afirmat că această centură ocolitoare a Dejului nu este cuprinsă în Master Planul General de Transport.

„În cadrul Master Planului General de Transport este prevăzut Drumul Expres: Someș Expers. Pentru acest obiectiv a fost devansată promovarea procedurii de achiziție publică pentru „Elaborare Studiu de fezabilitate Drum de mare viteză Baia Mare-Suceava: Lot 1 Baia mare-Bistrița, Lot 2 Bistrița-Vatra Dornei și Lot 3 Vatra Dornei-Suceava. Procedura este în derulare, aflându-se în faza de verificare la Agenția Națională de Achiziții Publice”, arată Ministerul Transporturilor, care subliniază că traseul acestui drume expres se află în vecinătatea municipiului Dej pe direcția N-NE având și funcțiune de ocolire a acestui municipiu precum și a celorlalte municipii în proximitatea cărora se va desfășura traseul, preluând traficul de tranzit și periurban care în prezent traversează localitățile.

Centura Ocolitoare a Dejului a fost scoasă la licitație la începutul acestui an și urma ca execuția lucrării să se realizeze în 24 de luni de la data atribuirii contractului.

Valoarea estimată a contractului a fost de 104.525.520 lei fără TVA (22 milioane euro), din care valoarea lucrărilor este de 103.746.057 lei fără TVA, iar valoarea serviciilor de proiectare era de 779.463 lei fără TVA, au ai scris cei de la Ziarul Făclia.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More