Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Centura ocolitoare a Dejului, prioritate a deputatului Cornel Itu

0 897

Deputatul dejean Cornel Itu a depus un amendament privind alocarea unei sume de 25,4 milioane de euro pentru construirea centurii ocolitoare a Dejului.

Într-un comunicat de presă, deputatul Cornel Itu, afirmă faptul că a depus un amendament în care solicită suplimentarea sumei alocate Ministerului Transporturilor (la capitolul fonduri nerambursabile) cu suma de 25,4 milioane de euro în scopul construirii centurii ocolitoare a municipiului Dej.

 

Construirea centurii ocolitoare a municipiului Dej este o prioritate pentru mine, în calitate de deputat, încă din anul 2013, de când am început să semnalez în mod constant necesitatea și oportunitatea acestui obiectiv.

Deputatul își susține și argumentează opiniile în ceea ce privește acest proiect prin faptul că o astfel de arteră de transport e vitală pentru dezvoltarea economică a zonei și reducerea poluării oricărui municipiu cu populație medie sau crescută. Pe de altă parte, orice mic incident care apare în momentul de față la intrarea sau la ieșirea din municipiul Dej, fie chiar și o banală pană de cauciuc, perturbează grav circulația rutieră (având în vedere că drumurile naționale pe aceste sectoare sunt prevăzute doar cu cu o bandă pe sens), blocând circulația pe distanță de kilometri, municipiul fiind situat la intersecția drumurilor naționale deschise circulației europene, DN 1C și DN 17  (punct de intersecție între municipiile Bistrița, Baia Mare și Cluj-Napoca).

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More