Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cercetașii dejeni la ”Campul de vară al Temerarilor” din Lunca Ilvei

0 144

În perioada 24 – 31 august un grup de 25 de cercetași din municipiul nostru au desfășurat la Lunca Ilvei, județul Bistrița Năsăud, Campul de Vară al Temerarilor, având parte de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistrita-Nasaud si Postul de Jandarmi Montani Rodna, al Primăriei din Lunca Ilvei si Ocolul Silvic Valea Ilvei.

Activitatea a beneficiat de finanțare de la Consiliul Local Dej și de implicarea sponsorilor Trespass Romania din Dej și Eliezer din Lunca Ilvei.

Campul de vară este una dintre cele mai importante activități cercetășești. Timp de 8 zile, cercetașii au avut un program divers, axat pe dezvoltarea personală pe toate cele 6 arii (socială, spirituală, intelectuală, fizică, afectivă și a caracterului). Cadrul natural în care s-a desfășurat acest camp este favorabil deprinderii de noi aptitudini, participanții având oportunitatea de a se relaxa într-un mod constructiv și de a se concetra pe dezvoltarea lor, fără a fi distrași de problemele cotidiene.

Programul campului a inclus drumeție pe un traseu tematic împreună cu reprezentanți de la Ocolul Silvic Valea Ilvei, ateliere unde cercetașii au deprins aptitudini practice și utile, activități de aventură, dar și culturale și sociale, toate fiind desfășurate pe sistemul patrulelor, menit să crească spiritul de lucru în echipă și cel civic.

Unul dintre scopurile Cercetașilor Dejeni este de a promova zone cu potențial turistic ridicat, dar mai puțin cunoscute. Lunca Ilvei este un loc minunat, cu oameni adevărați și cu infrastructură adecavată, localitatea fiind așezată într-un cadru de vis.

Odată întorși din camp cu bateriile încărcate, Cercetașii Dejeni pregătesc un nou eveniment în parc, cea de-a cincea ediție a proiectului ”Evadare în parc”.

Puteți urmări această aventură și pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/cercetasii.dejeni

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More