Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cercetat pentru comiterea a patru infracţiuni, reţinut pentru 24 de ore

0 39

politia11

În 18.11.2013, în cadrul cercetărilor efectuate, poliţiştii de investigaţii criminale l-au identificat pe I.C. de 43 ani din Bistriţa, suspectat de comiterea a două furturi de plăcuţe de înmatriculare şi carburant auto, comise în perioada 01–02.11.2013, respectiv 12.11.2013, pe raza municipiului Bistriţa.

Astfel, poliţiştii au stabilit faptul că, în noaptea de 01/02.11.2013, suspectul a sustras, de pe un autoturism din municipiul Bistriţa, plăcuţele de înmatriculare pe care ulterior le-a montat pe un alt autovehicul pe care l-a condus pe drum public deşi permisul de conducere i-a fost anulat, după care, profitând de numerele sustrase a indus în eroare funcţionarii unei staţii peco, după ce a alimentat 56,23 litri motorină fără să achite contravaloarea carburantului, în sumă de 326, 75 lei.

În 12.11.2013 prin acelaşi mod de operare, în incinta aceleaşi staţii peco a alimentat motorină în valoare de 291,36 lei pe care nu a achitat-o, inducând astfel în eroare pe lucrătorii staţiei peco făcând imposibilă identificarea maşinii prin aplicarea acestor plăcuţe.

Prejudiciul total cauzat este în valoare de 698,11 lei, urmând a fi recuperat.

Faţă de acesta a fost începută urmărirea penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de: Furt calificat, Înşelăciune, Conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu permisul de conducere anulat şi Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr de înmatriculare fals şi s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunerea de arestare preventivă. De asemenea autoturismul folosit la comiterea faptelor a fost ridicat şi indisponibilizat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările continuă în vederea documentării activităţii infracţionale a persoanei reţinute de către lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More