Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cercetat pentru comiterea a patru infracţiuni, reţinut pentru 24 de ore

0 28

politia11

În 18.11.2013, în cadrul cercetărilor efectuate, poliţiştii de investigaţii criminale l-au identificat pe I.C. de 43 ani din Bistriţa, suspectat de comiterea a două furturi de plăcuţe de înmatriculare şi carburant auto, comise în perioada 01–02.11.2013, respectiv 12.11.2013, pe raza municipiului Bistriţa.

Astfel, poliţiştii au stabilit faptul că, în noaptea de 01/02.11.2013, suspectul a sustras, de pe un autoturism din municipiul Bistriţa, plăcuţele de înmatriculare pe care ulterior le-a montat pe un alt autovehicul pe care l-a condus pe drum public deşi permisul de conducere i-a fost anulat, după care, profitând de numerele sustrase a indus în eroare funcţionarii unei staţii peco, după ce a alimentat 56,23 litri motorină fără să achite contravaloarea carburantului, în sumă de 326, 75 lei.

În 12.11.2013 prin acelaşi mod de operare, în incinta aceleaşi staţii peco a alimentat motorină în valoare de 291,36 lei pe care nu a achitat-o, inducând astfel în eroare pe lucrătorii staţiei peco făcând imposibilă identificarea maşinii prin aplicarea acestor plăcuţe.

Prejudiciul total cauzat este în valoare de 698,11 lei, urmând a fi recuperat.

Faţă de acesta a fost începută urmărirea penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de: Furt calificat, Înşelăciune, Conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu permisul de conducere anulat şi Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr de înmatriculare fals şi s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunerea de arestare preventivă. De asemenea autoturismul folosit la comiterea faptelor a fost ridicat şi indisponibilizat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările continuă în vederea documentării activităţii infracţionale a persoanei reţinute de către lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.