Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cererile pentru ajutoarele de încălzire pot fi făcute începând de luni

0 54

ajutor incalzire
Noile formulare pentru acordarea ajutoarelor de încălzire se vor putea procura începând, cel mai probabil de luni, direct de la sediile primăriilor.

Noile formulare vor putea fi procurate de beneficiari, direct de la sediile primăriilor sau de pe paginile web ale acestora, ale agenţiilor pentru plăţi şi inspecţie socială şi chiar a MMFPSPV, după încheierea procesului de avizare interministerială, aflat în plină desfăşurare, a HG care stabileşte noul model de cerere şi după aprobarea acesteia în şedinţa de Guvern„, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Familiile şi persoanele singure cu venituri reduse beneficiază, în perioada sezonului rece (1 noiembrie 2013 – 31 martie 2014), de acoperirea integrală sau, după caz, a unei părţi din cheltuielile cu încălzirea locuinţei.

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei este o măsură de sprijin, suportată din bugetul de stat şi/sau, după caz, din bugetele locale, destinată consumatorilor vulnerabili cu venituri situate până la un prag stabilit de lege şi care are drept scop acoperirea integrală sau, după caz, a unei părţi din cheltuielile cu încălzirea locuinţei. Ajutorul se acordă pentru consumatorii de energie termică în sistem centralizat, energie electrică, gaze naturale şi lemne, cărbuni, combustibili petrolieri.

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă, pentru un singur sistem de încălzire principal utilizat, familiilor şi persoanelor singure care îndeplinesc criteriile de acordare şi nu beneficiază de alte forme de sprijin pentru încălzirea locuinţei acordate în baza contractelor de muncă sau altor reglementări specifice pentru diverse ramuri economice, precum şi în baza legii.

MEDIAFAX

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More