Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Certificate false cu rezultate negative pentru COVID, la vânzare pe Facebook

0 93

Din ce în ce mai multe țări sunt pe lista cu risc epidemiologic, asta înseamnă că românii care se întorc din statele respective trebuie să prezinte un test covid la graniță în majoritatea cazurilor. Iar cei care declară că stau doar trei zile și au test negativ scapă de carantină.

Mai multe anunțuri ale unor persoane care se oferă să emită contracost certificate cu rezultate negative ale testelor anti-COVID au apărut pe grupurile de pe Facebook cu români care trăiesc în Marea Britanie, în condițiile în care toți cetățenii care vin în țară din UK trebuie să prezinte un test anti-COVID negativ la intrarea în România, transmite digi24.ro.

“Astfel de cazuri s-au descoperit la granița țării noastre. În urmă cu o săptămână și jumătate, doi bulgari au fost prinși când încercau să intre în România cu certificate medicale false. Aceștia au declarat polițiștilor 50 de euro. Au fost și situații în care unele persoane nu au fost lăsate să intre în România pentru că nu aveau un test medical, iar după 30 de minute s-au întors cu un certificat, cel mai probabil fals.

Polițiștii au înăsprit controalele și spun că sunt mult mai vigilenți. Cazuri de persoane cu certifiate false au fost întâlnite și pe aeroporturi din FranțaToți cetățenii care vin în țară din Marea Britanie trebuie să prezinte un test anti-COVID negativ la intrarea în România, dacă vor să intre în țară”, potrivit postului de stiri.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More