Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cetăţean român ucis în Algeria

0 47

Un român a fost ucis în criza ostaticilor din Algeria, a anunţat cu câteva minute în urmă premierul Victor Ponta. Premierul Victor Ponta a afirmat, la sediul MAE, unde a susţinut o declaraţie de presă alături de ministrul Titus Corlăţean, că „în urmă cu puţin timp” a fost confirmat faptul că un cetăţean român şi-a pierdut viaţa în Algeria.

„În urmă cu putin timp s-a confirmat faptul că un român şi-a piedut viaţa în aceste evenimente din Algeria. Vreau să exprim condoleanţe şi compasiune pentru familia celui care şi-a pierdut viaţa”, a spus Victor Ponta într-o declaraţie de presă.

El a precizat că în perioada următoare Guvernul va sprijini familia românului decedat, urmând să se ocupe de repatrierea acestuia şi de tot ce va fi nevoie. „Am înştiinţat familia, nu mi-aş fi iertat niciodată dacă familia ar fi aflat de la dumneavoastră din presă”, a afirmat premierul.

Ponta a mai anunţat că un al cincilea cetăţean român a fost eliberat de către armata algeriană. Încă nu se ştiu date despre starea sa de sănătate şi se fac eforturi pentru ca acesta să ajungă la ambasada României din Alger.

„Îmi pare groaznic de rău pentru familia celui decedat şi vreau să asigur că tot ce a putut statul român să facă în această situaţie a făcut”, a mai spus premierul

„Nu există la acest moment nicio informaţie că există vreo ameninţare la adresa României, dar trăim într-o lume plină de violenţă. Vreau să transmit un mesaj de responsabilitate, trebuie să luăm în serios aceste conflicte care au loc peste tot în lume”, a mai spus Victor Ponta.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More