Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cetățean tunisian, depistat în Cluj-Napoca, obligat să părăsească teritoriul României

0 151

În ultimele 2 săptămâni polițiștii Serviciului pentru Imigrări Cluj-Napoca au depistat 9 cetățeni străini, în situații ilegale. Pentru unul dintre aceștia a fost emisă decizie de returnare prin care este obligat să părăsească teritoriul României. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 2400 de lei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Cluj au desfăşurat mai multe acţiuni şi controale pentru combaterea şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Astfel au fost depistaţi 9 cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între 23 și 42 de ani, dintre care 7 în şedere ilegală. Este vorba despre patru persoane din SUA, două din Tunisia şi unul din Israel. De asemenea doi cetățeni din Republica Moldova nu au informat în termenul prevăzut de lege, cu privire la schimbarea reședinței pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au constatat faptul că cetățenii americani și un tunisian îndeplineau condițiile privind reglementarea dreptului de ședere în scop de activități religioase și studii. Aceștia au fost îndrumați să depună la sediul structurii de imigrări documentele necesare în vederea reglementării situației juridice.

Cel de al doilea cetățean tunisian este obligat să părăsească teritoriul ţării în cel mult 15 zile, conform O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România cu completările şi modificările ulterioare.

De asemenea cetățenii moldoveni au fost informați că au obligația să comunice orice schimbare a adresei de reședință și să facă demersuri în vederea preschimbării documentelor  de ședere. Aceștia au fost îndrumați să depună actele necesare în vederea obținerii unor noi permise de ședere.

Polițiștii de imigrări au aplicat, pentru 5 dintre cetățeni străini, sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.400 lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More