Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cetatean ucrainean, prins cu un pistol asupra lui

0 69

pistol

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Sighet au depistat, la intrarea în ţară, un cetăţean ucrainean care avea asupra sa un pistol şi 6 cartuşe, fără a poseda documentele necesare pentru deţinerea şi introducerea, pe teritoriul României, a acestei categorii de armament şi muniţie.

Ieri, 16 mai, în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei a fost depistat, într-un autoturism marca Daewoo, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul ucrainean K. Oleksandr în vârstă de 49 de ani.

La controlul de frontieră, fiind întrebat dacă deţine obiecte sau alte bunuri interzise la intrarea pe teritoriul României, a declarat că nu deţine. Având suspiciuni cu privire la cele declarate de către cetăţeanul ucrainean, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control corporal în urma căruia au fost descoperite, în borseta acestuia, o armă neletală, tip pistol, cu bile de cauciuc, marca Albion Peremoga, precum şi muniţia aferentă, adică 6 cartuşe aflate în încărcătorul armei.

În urma celor constatate, cetăţeanul ucrainean a declarat că intenţiona să călătorească în Polonia, în scop de afaceri şi că din neatenţie a uitat pistolul în borseta personală.

Arma şi muniţia aferentă au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar persoanei în cauză i s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la contrabandă calificată şi deţinere sau port de armă neletală, din categoria celor supuse autorizării, fără drept.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More