Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cetățeni moldoveni angajați fără forme legale de o firmă din Cluj

0 351

Poliţiştii de imigrări din Cluj au sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 50.000 lei, reprezentanții unei societăți comerciale de pe raza județului Cluj, pentru angajarea a 5 cetăţeni străini, din Republica Moldova, fără forme legale.

În data de 12 iulie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului pentru Imigrări Cluj au sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 50.000 lei reprezentanții unei societăți comerciale, de pe raza județului Cluj, pentru angajarea a 5 cetăţeni străini, din Republica Moldova, fără avize de muncă, în conformitate cu prevederile OG nr.25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României.

Astfel, în cooperare cu inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj și lucrători din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Cluj, poliţişti din cadrul Serviciului pentru Imigrări Cluj, au desfăşurat, în data de 30 iunie a.c, o acţiune complexă pe linia prevenirii şi combaterii muncii ilegale pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, au depistat, la o societate comercială de pe raza județului Cluj, 5 bărbaţi, din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 27 şi 50 ani, care au intrat legal în România, în baza pașaportului biometric, însă desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, respectiv fără a deţine aviz de muncă sau viză de intrare în acest scop.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare de pe teritoriul României și i-au escortat pe cetățenii moldoveni până la granița cu Republica Moldova, îndepărtându-i de pe teritoriul României.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More