Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cetățeni moldoveni prinși la muncă fără forme legale în Sălaj

0 99

Poliţiştii din Sălaj au desfăşurat ieri o acțiune, organizată la nivel european, sub egida RAILPOL, ce a avut ca scop siguranța cetățeanului.

Peste 40 de polițiști de la transporturi, ordine publică și rutieră au acţionat pentru prevenirea și combaterea furturilor de metale feroase şi neferoase, a faptelor săvârșite cu violență, precum şi depistarea migranţilor ilegali, transmit cei de la IPJ Sălaj.

S-a acționat în trenurile de persoane şi s-au verificat trenurile care transportă mărfuri periculoase. De asemenea, au fost efectuate verificări şi la centrele de colectare materiale feroase şi neferoase din Jibou, Cehu Silvaniei, Sărmăşag etc.

În acest context, au fost verificate 19 puncte de colectare, opt trenuri de persoane şi patru staţii de cale ferată. Peste 100 de persoane au fost legitimate, fiind depistaţi şi 10 cetăţeni străini care desfăşurau activităţi fără forme legale.

Totodată, pe linie rutieră au fost aplicate 66 de sancţiuni contravenţionale, şapte permise de conducere au fost reţinute şi patru certificate de înmatriculare retrase.

De asemenea, în cadrul acţiunii, polițiștii au depistat  zece bărbați, cetățeni moldoveni, cu vârste cuprinse între 18 și 54 de ani, care desfășurau activități lucrative fără aviz de muncă pe un șantier.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că străinii au intrat legal pe teritoriul României, în baza pașapoartelor și a acordului de desființare a regimului de viză pentru cetățenii moldoveni, însă nu au respectat reglementările referitoare la angajarea în muncă.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări, au emis pe numele acestora decizii de returnare sub escortă şi a fost instituită interdicţia de intrare în România pentru o perioadă de 6 luni.

De asemenea, la finalizarea verificărilor, față de reprezentanții firmei, se vor dispune măsurile legale privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More