Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cetăţeni străini depistaţi cu şedere ilegală în Cluj

1 28

politie1

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Cluj au desfăşurat, în perioada 18 – 25 noiembrie, mai multe acţiuni cu forte proprii pentru combaterea şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În cadrul acţiunilor, au fost depistaţi cu şedere ilegală un număr de 13 cetăţeni străini, 9 din Tunisia, 2 din Maroc şi câte unul din Congo şi Argentina, pentru care poliţiştii au dispus următoare măsuri legale:

            – în 12 cazuri s-a prelungit dreptul de şedere întrucât străinii sunt înscrişi la unităţi de învăţământ superior din Cluj -Napoca şi frecventează cursurile acestora.

            – a fost emisă o decizie de returnare prin care  cetăţeanul străin este obligat să părăsească ţara în termen de 15 zile, întrucât a intrat în România în scop de vizită şi nu a părăsit teritoriul naţional la expirarea dreptului de şedere. Totodată, s-a instituit şi masura de nepermitere a intrării pe teritoriul României pe o perioadă de 6 luni, conform O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Totodată, cetăţenii străini au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 12.200 lei.

Inspectoratului General pentru Imigrări prin structurile sale teritoriale va continua organizarea unor astfel de acţiuni, privind combaterea şederii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini de a acorda interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More