Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

CFR Cluj este acuzată de dare de mită și investigată pentru fraudă în cazul transferului lui Ciprian Deac

2 114

Transferul lui Ciprian Deac de la CFR Cluj în Germania la Schalke a ajuns subiect de investigație al unei companii specializate în verificarea fraudelor. Conform Euro East Investigation, un oficial al CFR Cluj ar fi dat 100.000 de euro pentru ca firma respectivă să nu mai continue investigația.

Ciprian Deac s-a transferat la CFR Cluj de la Unirea Dej, echipă de fotbal care activează acum în Liga a III-a. Mijlocașul a jucat o perioadă sub formă de împrumut la Luceafărul Dej, club care se află în litigiu cu CFR Cluj, de la care solicită 750.000 de euro pentru transferul lui Deac la Schalke.

Oficialii echipei dejene (Luceafărul) au solicitat clubului CFR Cluj un procent de 25% din suma de transfer obținută de clujeni de la Schalke 04, după ce Ciprian Deac a fost vândut în Germania.

Potrivit ziuadecluj.ro, dejenii ar fi trebuit să primească 750.000 de euro, reprezentând 25% din suma de 3.000.000 de euro cât a fost transferul lui Deac de la CFR Cluj la Schalke. Însă conducerea clubului din Gruia nu doar că nu au achitat suma respectivă, dar nici nu au vrut să stea la discuții cu oficialii Luceafărul Dej.

Aceștia s-au adresat companiei Euro East Investigation, firmă specializată în investigarea fraudelor, care a preluat cazul. Potrivit avocatului dejenilor, Caius Iliescu, oficialii CFR Cluj au încercat să stopeze investigația cazului, oferind suma de 100.000 de euro, prin Ionuț Tripon, reprezentantul echipei din Gruia.

Mircea Itu, președintele clubului Unirea Dej, a declarat pentru Someșeanul.ro că echipa pe care o conduce nu are nicio legătură cu acest litigiu. Mai mult, președintele Unirii spune că echipa sa a încasat de la CFR Cluj comisionul cuvenit echipelor care formează juniori, astfel că nu are niciun litigiu cu clubul din Gruia.

Noi nu avem nicio tangență cu acea firmă (n.r. Euro East Investigation) și nici nu avem vreun litigiu cu CFR Cluj. Unirea Dej este un club de fotbal înființat în 1921, Ciprian Deac a fost jucătorul nostru și de la noi a fost transferat la CFR Cluj. Cât a fost la noi, Deac a fost împrumutat o perioadă și la Luceafărul Dej, club de care se ocupă Victor Mureșan. Noi nu avem nicio legătură cu acest caz”, a spus președintele Unirii Dej.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More