Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

CFR Marfă a fost respins de la privatizare

0 28

250px-CFR_Marfă_freight_train_contains_diesel_product

Presedintele Romaniei, Traian Basescu a declarat miercuri seara ca CFR Marfa a fost respins la privatizare pentru că se propunea privatizare cu strigare, presedintele dorind soluţia unui investitor strategic, care să ridice valoarea companiei.

„CFR Marfă a fost respins la privatizare pentru că se propunea privatizare cu strigare, ca la Oltchim. Ori, să vii să vrei să validezi cea mai riscantă variantă de privatizare pentru o companie de talia CFR Marfă mi s-a părut inadmisibil. Deci, CFR Marfă este o companie care poate fi privatizată, dar nu prin privatizare cu strigare. Eu o văd cu un investitor strategic, o mare companie feroviară europeană, va opera pe teritoriul României, o companie care să-i ridice valoare, pentru asta facem privatizare. La privatizare cu strigare pot să merg şi eu, şi dumneavoastra  si oricine vrea să facă un show televizat” a declarat Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni, citat de Agerpress.

Asta dupa ce marţi, la finalul discuţiilor cu reprezentanţii misiunii FMI la Bucureşti,Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat că CFR Marfă va fi privatizată într-un procent de 51% din acţiuni iar un pachet de 20% din acţiunile TAROM vor fi preluate de un investitor străin: „Discuţiile au vizat atragerea de fonduri europene şi restructurarea companiilor cu pierderi, precum şi calendarul stabilit împreună. În ceea ce priveşte CFR Marfă, deşi eu nu mi-aş fi dorit, am ajuns la concluzia ca va trebui să privatizăm 51% din acţiunile companiei deoarece situaţia economico-financiară din prezent poate fi redresată doar printr-o infuzie masivă de capital privat”,  a declarat ministrul transporturilor, subliniind  că discuţiile nu au vizat eventuale restructurări sau disponibilizări în cadrul acestor companii.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.