Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

CFR Marfă a fost respins de la privatizare

0 102

250px-CFR_Marfă_freight_train_contains_diesel_product

Presedintele Romaniei, Traian Basescu a declarat miercuri seara ca CFR Marfa a fost respins la privatizare pentru că se propunea privatizare cu strigare, presedintele dorind soluţia unui investitor strategic, care să ridice valoarea companiei.

„CFR Marfă a fost respins la privatizare pentru că se propunea privatizare cu strigare, ca la Oltchim. Ori, să vii să vrei să validezi cea mai riscantă variantă de privatizare pentru o companie de talia CFR Marfă mi s-a părut inadmisibil. Deci, CFR Marfă este o companie care poate fi privatizată, dar nu prin privatizare cu strigare. Eu o văd cu un investitor strategic, o mare companie feroviară europeană, va opera pe teritoriul României, o companie care să-i ridice valoare, pentru asta facem privatizare. La privatizare cu strigare pot să merg şi eu, şi dumneavoastra  si oricine vrea să facă un show televizat” a declarat Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni, citat de Agerpress.

Asta dupa ce marţi, la finalul discuţiilor cu reprezentanţii misiunii FMI la Bucureşti,Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat că CFR Marfă va fi privatizată într-un procent de 51% din acţiuni iar un pachet de 20% din acţiunile TAROM vor fi preluate de un investitor străin: „Discuţiile au vizat atragerea de fonduri europene şi restructurarea companiilor cu pierderi, precum şi calendarul stabilit împreună. În ceea ce priveşte CFR Marfă, deşi eu nu mi-aş fi dorit, am ajuns la concluzia ca va trebui să privatizăm 51% din acţiunile companiei deoarece situaţia economico-financiară din prezent poate fi redresată doar printr-o infuzie masivă de capital privat”,  a declarat ministrul transporturilor, subliniind  că discuţiile nu au vizat eventuale restructurări sau disponibilizări în cadrul acestor companii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More