Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cheltuieli duble cu serviciile medicale în comparaţie cu încasările, în Maramureș

0 295

Valoarea cheltuielilor cu serviciile medicale este dublă faţă de cea a încasărilor, a informat, marţi, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Maramureş, Carmen Prodan.

„Din acest an se reflectă în partea de venituri şi subvenţiile, subvenţii pe care le primim pentru echilibrarea deficitului fondului, veniturile au crescut cu 50% faţă de anul trecut, dar, în raport cu cheltuielile, reprezintă jumătate din cât are nevoie acest judeţ pentru a funcţiona la parametri optimi. Avem situaţia plătitorilor – 123.000 plătesc, iar restul sunt persoane scutite de la plata contribuţiei sociale de sănătate, conform legii. Şi atunci, la nivelul acesta de plătitori şi cuantumul contribuţiei evident că nu putem fi un judeţ similar judeţelor Prahova sau Constanţa”, a spus Carmen Prodan.

Ea a precizat că veniturile încasate la data de 30 iunie 2022 au fost în sumă de 337.209,64 mii lei, la acestea adăugându-se veniturile aferente sumelor deduse de angajatori pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale raportate de ANAF, în sumă de 44,68 mii lei, rezultând un total de 337.254,32 mii lei, cu un procent de realizare de 95,29% faţă de prevederile bugetare aprobate, în suma de 353.926,03 mii lei.

Începând cu luna martie 2022 s-a procedat la transferarea către casele judeţene a subvenţiilor încasate de către CNAS de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii.

„În evidenţa contabilă a CJAS Maramureş s-au înregistrat, începând cu această dată, subvenţii primate de bugetul FNUASS pentru echilibrare în sumă de 85.351,15 mii lei şi subvenţii alocate bugetului FNUASS pentru acoperirea deficitului rezultat din aplicarea prevederilor legale referitoare la concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate în sumă de 27.065,80 mii lei”, a mai precizat Carmen Prodan.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More