Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cheltuielile din bani publici urmărite acum de SRI. Orice fraudă ori abuz depistate imediat

1 559

Serviciul Român de Informații va monitoriza modul în care decurg toate cheltuielile publice.

Cheltuielile din banii publici sunt acum urmărite de către Serviciul Român de Informații (SRI). Serviciul a pus în funcțiune un sistem informatic ce monitorizează modul de cheltuire a banilor în instituții publice.

Totodată, scriu cei de la Profit, acest sistem are posibilitatea de a identifica rapid și firmele ai căror acționari sau administratori figurează la mai multe societăți și au cazier judiciar, precum și persoanele fizice în cazul cărora sunt neconcordanțe între venitul declarat și clădirile, terenul sau mașinile cumpărate.

Implementarea acestui complex sistem informatic va fi însoţită de dezvoltarea unei platforme Big Data şi a unei componente de acces securizat în condiţii de mobilitate, extensie a platformei Big Data. 

Serviciul Român de Informaţii, prin Unitatea Militară 0929 Bucureşti, în calitate de beneficiar al finanţării nerambursabile, a finalizat la termen implementarea proiectului SII ANALYTICS – Sistemul informatic de integrare şi valorificare operaţională şi analitică a volumelor mari de date, cod MySMIS2014+ 101622, co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020. Operaţionalizarea proiectului a dus la atingerea scopului definit de „dezvoltare a funcţiei de prevenţie, detectare şi luare de măsuri pentru reducerea redundanţei plăţilor în zona publică, prevenirea fraudei şi abuzurilor şi creşterea eficienţei în actul guvernamental”, aşa cum a fost constatat şi de către Organismul Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale (OISPSI), precum şi de auditorul extern contractat să verifice corecta implementare a proiectului, în intervalul decembrie 2018 – februarie 2019, au anunțat cei de la SRI, citați de Profit.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. ICA spune

    Nu doar urmarire, ci si stopare abuzuri.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More