Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cherecheș rămâne în arest, dar poate candida pentru un nou mandat de primar în Baia Mare

0 41

Curtea de Apel Cluj a menţinut măsura arestării preventive în cazul primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, avocaţii săi anunţând că vor încerca alte forme de atac după ce au contestat interceptările din dosar făcute cu telefonul denunţătorului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Curtea de Apel Cluj a respins, ca nefondată, contestaţia la măsura arestării preventive, ceea ce înseamnă că primarul Cătălin Cherecheş rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile. Noi vom formula în cel mai scurt timp o cerere de revocare a măsurii, care se va judeca la Tribunalul Cluj. În acest moment, după decizia Curţii de Apel Cluj s-a definitivat propunerea de arestare preventivă, această măsură fiind, de acum, definitivă”, a spus Geanina Cuc, unul dintre avocaţii lui Cătălin Cherecheş.

Reprezentanţii Curţii de Apel Cluj au declarat la rândul lor că decizia instanţei este definitivă, primarul Cătălin Cherecheş fiind obligat şi la plata unor cheltuieli judiciare avansate de stat în sumă de 200 de lei.

Un alt avocat al primarului de Baia Mare, Mihai Pop Cerneanu, a declarat la rândul său că în acest caz există multe lucruri discutabile. „Noutatea acestei cauze constă în faptul că s-a procedat la efectuarea unor înregistrări după depunerea unui denunţ cu telefonul proprietatea denunţătorului, în mod clandestin şi ocult. Potrivit legii, există proceduri care trebuie respectate, există metode speciale de anchetare în astfel de cazuri şi nu se poate recurge la interceptări în clandestinitate. Aceste chestiuni sunt interzise de instanţele europene, practica se numeşte privatizarea muncii de urmărire penală şi este interzisă”, a spus acesta.

Tribunalul Cluj a decis, miercurea trecută, arestarea preventivă a lui Cherecheş pe o perioadă de 30 de zile pentru luare de mită în formă continuată. În ciuda acestei situaţii, Cherecheş poate candida pentru un nou mandat de primar al municipiului Baia Mare după ce Tribunalul Maramureş a emis o hotărâre în acest sens.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More