Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Chinurile prin care a trecut un tânăr din Cluj, infectat cu COVID-19. A făcut un infografic

0 1.268

Un tânăr de 32 de ani din Cluj, a publicat pe Facebook, imediat după ce a fost externat din spital, un infografic în care prezintă propria experiență terifiantă a îmbolnăvirii cu Sars-CoV-2 și chinurile prin care a trecut până la vindecare.

Andrei Balint, un clujean de 32 de ani, manager de marketing și de vânzări la o firmă, povestește că s-a infectat cu noul coronavirus la începutul lunii aprilie.

Simptomele au apărut relativ brusc, pe 10 aprilie, cu febră mare și frisoane. S-a tratat acasă, la recomandarea medicului de familie, cu paracetamol și algocalmin, dar starea nu i s-a ameliorat. Pe 14 a fost testat pentru Covid-19, a doua zi a fost internat pentru că tușea și avea probleme respiratorii.

La 10 zile după debutul bolii, prima radiografie pulmonară a relevat o pneumonie de 25%. A doua radiografie, alte trei zile mai târziu, a arătat că pneumonia ajunsese la 75%. În aceeași zi a fost transportat la Terapie Intensivă și conectat la tubul de oxigen.

Febra a cedat după două săptămâni, dar problemele majore au continuat. Testele pe care le-a efectuat pentru Covid-19 (10 la număr în 28 de zile) au fost neconcludente – ba ieșeau negative, ba pozitive.

Pe 27 aprilie, după patru zile la secția de Terapie Intensivă, a fost mutat înapoi, în salon. Pe 29 aprilie, la 19 zile după primele simptome, a încetat tratamentul pentru Covid-19.

Înapoi, la Terapie Intensivă

Imediat după aceea au apărut complicațiile. O durere foarte puternic în spate, apărută pe 1 mai, l-a retrimis la Terapie Intensivă, unde i s-a descoperit o pleurită. A început un tratament cu cortizon și anticoagulante.

Din acel moment, lucrurile au evoluat, treptat, spre bine. Radiografia din 7 mai a arătat o îmbunătățire a stării plămânilor, iar pe 11 mai a scăpat de tubul de oxigen.

Miercuri, 13 mai, omul afirmă că a fost externat și s-a întors acasă, unde-l așteptau soția și băiețelul Ian, născut pe 8 mai, când tăticul său încă se mai afla în Spitalul de Boli Infecțioase Cluj, cu masca de oxigen pe față.

“Am ajuns să simt pe pielea mea cât de parșiv e virusul ăsta”

Morala poveștii îi aparține lui Andrei Balint, care a făcut infografia propriilor suferințe și a postat-o pe Facebook, ca învățătură de minte și avertisment pentru cei care au ochi de văzut și minte să înțeleagă.

Textul atașat de Andrei Balint la poza cu suferințele sale:

„În două zile este 15 mai.
Chiar dacă e tentant, vă sfătuiesc să rămâneți în continuare foarte precauți.
Vă spun asta pentru că am ajuns să simt pe pielea mea cât de parşiv e virusul ăsta.

Experiența mea cu #covid19 o puteți găsi în infograficul alăturat.

Mulțumesc personalului medical care m-a tratat şi care a dat dovadă de foarte multă empatie pe perioada spitalizării.

Aveți grijă de voi şi de cei dragi!“.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More